@hailliejade chřestu se stále bojím ☹
@svoba vůbec není čeho, je vynikající, je fakt, že já měla to samé než jsem ho zkusila, a i s porkem a dýní a teď je miluju 🙂)) doma se podle názvu na chřestovou taky tvářili všelijak a jak si pak mlaskali
@hailliejade asi se mi nikdy nepovedl ☹
Chřestová polévka:
- 8-12 chřestových výhonků
- 1 cibule
- 3 lžíce másla + 1 lžíce na zjemnění
- 100ml smetany
- 1.5 litru vývaru (zeleninový/drůbeží)
Na másle zesklovatíme cibulku, dříve než začne hnědnout zalijeme studeným vývarem, přidáme oloupaný chřest nakrájený na kousky a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut. Několik kousků chřestu můžeme vyjmout a schovat na ozdobu (nejlépe ty hlavičky, já stihla vyfotit až druhou várku polévky, to už byly všechny sežrané 🙂). Polévku rozmixujeme, vlijeme smetanu, dle chuti dosolíme a dopepříme a ještě chvíli prohřejeme, stáhneme z ohně a přidáme poslední lžíci másla na zjemnění.