Klasický piškot, množství je variabilní, většinou dělám z 5ti vajec na plech a ze 4 na velkou dortovou formu 28cm a vyjde to na jednu vrstvu, nemusí se prořezávat:
na 1 vejce přijde 40g blp mouky (používám Jizerku, nebo Doves Farm), 40g cukru, 1lžíce horké vody (ne úplně vařící) + 1/2 kypřícího prášku do mouky
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, k němu přidáme polovinu cukru, žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po lžících přidáváme horkou vodu a šleháme, pak přidáme 3/4 mouky s kypřícím práškem, 1/2 sněhu, zbytek mouky a zbytek sněhu, nalijeme do formy vymazané a vyložené pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 150st a pečeme do zrůžovění .-)
Klasický piškot, množství je variabilní, většinou dělám z 5ti vajec na plech a ze 4 na velkou dortovou formu 28cm a vyjde to na jednu vrstvu, nemusí se prořezávat:
na 1 vejce přijde 40g blp mouky (používám Jizerku, nebo Doves Farm), 40g cukru, 1lžíce horké vody (ne úplně vařící) + 1/2 kypřícího prášku do mouky
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, k němu přidáme polovinu cukru, žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po lžících přidáváme horkou vodu a šleháme, pak přidáme 3/4 mouky s kypřícím práškem, 1/2 sněhu, zbytek mouky a zbytek sněhu, nalijeme do formy vymazané a vyložené pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 150st a pečeme do zrůžovění .-)