grejsina
8. únor 2018
869 

Masopustní koblihy

Zdroj fotografií: Radost těla

Koblihy jsem dělala už několikrát, ale tyhle jsou zatím ty úplně nejlepší. Těsto je vláčné, nadýchané, a i bez náplně, jen pocukrované jsou výborné. Protože jsou to koblihy masopustní a dnes je tlustý čtvrtek, který je nerozlučně spjat s koblihami, tak tady na ně máte recept.

RECEPT a co na něj budete potřebovat

Na kvásek

125 ml vlažného mléka

21 g droždí

10 g cukru

Těsto

2 malé žloutky

20 g másla

15 g cukru

300 g hladké mouky (já dávám 1/2 polohrubé a 1/2 hladké)

1,5 lžíce rumu

cca 100 ml vlažného mléka

špetku soli

Náplň

50 g povidel

1 lžíce rumu

olej na smažení

cukr moučka na pocukrování

POSTUP

1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a malé lžičky hladké mouky zadělejte kvásek, který nechte přikrytý na teplém místě asi 20 minut odpočívat.

2. V kuchyňském robotu (pokud robot nemáte, tak ručně) utřete máslo se žloutky a cukrem, poté přidejte prosátou mouku se solí a rum – vše promíchejte. Do těsta přilijte kvásek a hnětacím hákem promíchejte.

3. Těsto hněťte a po troškách přilévejte vlažné mléko, dokud nebude těsto lehké, hladké a polotuhé (musí se „táhnout“ z háku nebo vařečky hezky dolů – nesmí odpadávat po kusech).

4. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě odpočívat asi 60-90 minut (dokud nezdvojnásobí svůj objem).

5. Těsto po vykynutí přendejte na pomoučněný vál a lehce promněte, aby tolik nelepilo. Poté ho vyválejte do „hada“ a krájejte podobně velké kusy. Těsto rozplácněte dlaní, naplňte povidlím a poté stočte do kuličky a nechte odpočívat pod utěrkou ještě 15 minut.

6. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci, rozehřejte dostatek oleje (koblihy se nesmí dotýkat dna) a postupně je smažte dozlatova na mírném plameni.

7.Poté pocukrujte a dobrou chuť 🙂

B.

#mamapecedoma #mk_blog_academy #mkblog #blogerka

Tak ty udělám, uplne se mi sbíhají sliny 🍩

8. únor 2018

Mňam 😋😍

8. únor 2018

vypadají dobře, mě se koblihy nějak nedaří

8. únor 2018

Na čem je smažíš? U nás v okolí je všichni dělají tak mastné, že se nedají jíst 😮

8. únor 2018

@gracinka7 v repkovem oleji. Potom je necham na papirovem ubrousku... nikdy se mi nestalo, ze by z nich kapal olej, nebo byly extra mastne

8. únor 2018

@grejsina a na pánvi nebo ve fritaku?

8. únor 2018

@gracinka7 v hluboke panvi nebo v hrnci. Do fritaku by me to ani nenapadlo davat 🙂

8. únor 2018

Super, dík za recept, zrovna bych nějaký hledala, že se na ně o víkendu chystám 😉

8. únor 2018

Super recept, určitě musíme vyzkoušet. Děkuji za recept. 👍🙂

10. únor 2018

Vyzkouseno a naposledy 😏

12. únor 2018

@lucinkalucka co se Vam nepovedlo?

12. únor 2018

@grejsina nepovedlo, tak zustanu u osvedveneho😉

12. únor 2018

@lucinkalucka Ale co se Vám na nich nepovedlo? Jestli bylo blbý těsto, nebo chuťově? Ráda bych prosím měla zpětnou vazbu 🙂. Moc děkuju za Vaši odpověď ☺️

12. únor 2018

@grejsina testo.chut je ok

13. únor 2018

@grejsina lepilo se a jaksi nekynulo....

13. únor 2018

Začni psát komentář...

Odešli