Zdroj fotografií: Radost těla
Koblihy jsem dělala už několikrát, ale tyhle jsou zatím ty úplně nejlepší. Těsto je vláčné, nadýchané, a i bez náplně, jen pocukrované jsou výborné. Protože jsou to koblihy masopustní a dnes je tlustý čtvrtek, který je nerozlučně spjat s koblihami, tak tady na ně máte recept.
RECEPT a co na něj budete potřebovat
Na kvásek
125 ml vlažného mléka
21 g droždí
10 g cukru
Těsto
2 malé žloutky
20 g másla
15 g cukru
300 g hladké mouky (já dávám 1/2 polohrubé a 1/2 hladké)
1,5 lžíce rumu
cca 100 ml vlažného mléka
špetku soli
Náplň
50 g povidel
1 lžíce rumu
olej na smažení
cukr moučka na pocukrování
POSTUP
1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a malé lžičky hladké mouky zadělejte kvásek, který nechte přikrytý na teplém místě asi 20 minut odpočívat.
2. V kuchyňském robotu (pokud robot nemáte, tak ručně) utřete máslo se žloutky a cukrem, poté přidejte prosátou mouku se solí a rum – vše promíchejte. Do těsta přilijte kvásek a hnětacím hákem promíchejte.
3. Těsto hněťte a po troškách přilévejte vlažné mléko, dokud nebude těsto lehké, hladké a polotuhé (musí se „táhnout“ z háku nebo vařečky hezky dolů – nesmí odpadávat po kusech).
4. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě odpočívat asi 60-90 minut (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
5. Těsto po vykynutí přendejte na pomoučněný vál a lehce promněte, aby tolik nelepilo. Poté ho vyválejte do „hada“ a krájejte podobně velké kusy. Těsto rozplácněte dlaní, naplňte povidlím a poté stočte do kuličky a nechte odpočívat pod utěrkou ještě 15 minut.
6. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci, rozehřejte dostatek oleje (koblihy se nesmí dotýkat dna) a postupně je smažte dozlatova na mírném plameni.
7.Poté pocukrujte a dobrou chuť 🙂
B.
#mamapecedoma #mk_blog_academy #mkblog #blogerka
Mňam 😋😍
vypadají dobře, mě se koblihy nějak nedaří
Na čem je smažíš? U nás v okolí je všichni dělají tak mastné, že se nedají jíst 😮
Super, dík za recept, zrovna bych nějaký hledala, že se na ně o víkendu chystám 😉
Super recept, určitě musíme vyzkoušet. Děkuji za recept. 👍🙂
Vyzkouseno a naposledy 😏
@lucinkalucka co se Vam nepovedlo?
@grejsina nepovedlo, tak zustanu u osvedveneho😉
@lucinkalucka Ale co se Vám na nich nepovedlo? Jestli bylo blbý těsto, nebo chuťově? Ráda bych prosím měla zpětnou vazbu 🙂. Moc děkuju za Vaši odpověď ☺️
@grejsina testo.chut je ok
@grejsina lepilo se a jaksi nekynulo....
Začni psát komentář...
Tak ty udělám, uplne se mi sbíhají sliny 🍩