Strava maminky při kojení by měla být pestrá a vyvážená, zároveň by neměla obsahovat potraviny, které mohou vyvolat nadýmání nebo alergie.
Pažitka, pórek, cibule, česnek – jejich aroma může přecházet do mléka a některým dětem může vadit.
Brokolice, kedlubna, ředkvičky, květák, zelí a kapusta.
Zelený hrášek, červená čočka, sója, ostatní luštěniny - nadýmavost luštěnin lze podstatně snížit jejich předklíčením (rozloží se nadýmavé látky) a použitím koření (např. majoránka, saturejka, yzop) při vaření.
Čerstvé pečivo a výrobky obsahující kvasnice.
Vody a minerálky sycené CO2
Přemíra cukru a sladkostí
Velké množství nekysaného kravského mléka – více než čtvrt litru nadýmá. Jinou záležitostí jsou sýry, jogurty a zakysané mléčné výrobky – jejich spotřebu je vhodné zvýšit, především pro vyšší obsah využitelného vápníku.
citrusy, kiwi, tropické ovoce,
jahody a drobné kyselé ovoce (rybíz, angrešt, ostružiny),
rajčata a papriky, zejména tepelně neupravené,
mandle, ořechy, pistácie, arašídy, zejména u maminek alergiček.
INFO
PRS NENÍ ZÁSOBÁRNOU MLÉKA, ALE PŘÍMO VÝROBCEM MLÉKA.
PŘEVÁŽNÁ ČÁST MLÉKA, KTERÉ DÍTĚ PŘI KOJENÍ VYPIJE SE TVOŘÍ JAKO ODPOVEĎ NA JEHO SÁNÍ BĚHEM KOJENÍ
čerpáno z: http://www.jahodovi.cz/index.php?name=News&file=article&id=70
Začni psát komentář...