125 / 125
    Hrášek po portugalsku a můj domácí kváskový 100% žitný chléb
    frale
    autor

    Překvapivě moc velká dobrota, je podle druhého dílu kuchařky ze Svatojánu. Na netu jsem recept nenašla, tak nechci uveřejňovat v plném znění, ale alespoň rámcově.
    Na oleji cibule, přidat sladkou papriku pak nakrájený řapíkatý celer, sůl a pepř a dusit. Zvlášť do vroucí vody mražený hrášek, projít varem a scedit, pak promíchat a to je vlastně vše. S žitným chlebem fakt dobrota.

    21. bře 2016
    frale
    autor

    🙂 ještě jsem zapomněla na rajčata v konzervě - ty se musí přidat společně s tím řapíkatým celerem. A je fajn dát k cibuli ještě česnek a stáhnout trochu kyselost rajčast rýžovým sirupem

    21. bře 2016

    Je ten druhý díl dobrý? Jako kdybys to brala z vegan pohledu? Pořád nad ní přemýšlím, ale neměla jsem čas si ji v obchodě prohlédnout.🙂 A ten chleba...musim sebrat odvahu.😀

    21. bře 2016
    frale
    autor

    @marukm je, je určitě lepší i co se týče vegan pohledu 🙂 V úvodu píše, že už mléčné výrobky vůbec nepoužívá, používá jen svá domácí vajíčka a i ty už velmi omezeně (vlastně spíš pro rodinu ona sama už je téměr vůbec nejí). Každopádně i v tom druhém díle je dost mléčných receptů i když podstatně méně, než v tom prvním. (chystá už třetí díl, tak předpokládám, že ten už bude skoro čistě veganský)

    21. bře 2016