🙂 ještě jsem zapomněla na rajčata v konzervě - ty se musí přidat společně s tím řapíkatým celerem. A je fajn dát k cibuli ještě česnek a stáhnout trochu kyselost rajčast rýžovým sirupem
Je ten druhý díl dobrý? Jako kdybys to brala z vegan pohledu? Pořád nad ní přemýšlím, ale neměla jsem čas si ji v obchodě prohlédnout.🙂 A ten chleba...musim sebrat odvahu.😀
@marukm je, je určitě lepší i co se týče vegan pohledu 🙂 V úvodu píše, že už mléčné výrobky vůbec nepoužívá, používá jen svá domácí vajíčka a i ty už velmi omezeně (vlastně spíš pro rodinu ona sama už je téměr vůbec nejí). Každopádně i v tom druhém díle je dost mléčných receptů i když podstatně méně, než v tom prvním. (chystá už třetí díl, tak předpokládám, že ten už bude skoro čistě veganský)
Překvapivě moc velká dobrota, je podle druhého dílu kuchařky ze Svatojánu. Na netu jsem recept nenašla, tak nechci uveřejňovat v plném znění, ale alespoň rámcově.
Na oleji cibule, přidat sladkou papriku pak nakrájený řapíkatý celer, sůl a pepř a dusit. Zvlášť do vroucí vody mražený hrášek, projít varem a scedit, pak promíchat a to je vlastně vše. S žitným chlebem fakt dobrota.