recept je z Pravého domácího časopisu. Bylo to dobré a i Julii to moc chutnalo. Nejprve je třeba si uvařit cizrnu - dělám ji vždy víc a zbytek použiju třeba do pomazánky. Předehřejte troubu na 170 stupňů, nakrájejte cca 300g rajčat na větší kusy a společně s vařenou cizrnou dejte na pekáč. Přidejte olivový olej, sůl a pepř a dejte péct na cca 30 minut Uvařte quinou (asi jeden hrnek). Pak vše promíchejte a přidejte 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 3 stroužky česneku, sůl a pepř.
tak ještě aktualizuji: péct stačí 20-25 minut jinak je cizrna až moc tvrdá (křupavá) když se rajčata nakrájejí na čtvrtiny, tak je fajn z nich po upečení sundat slupky před pečením je moc dobré posypat jídlo ještě uzenou paprikou 🙂
recept je z Pravého domácího časopisu. Bylo to dobré a i Julii to moc chutnalo.
Nejprve je třeba si uvařit cizrnu - dělám ji vždy víc a zbytek použiju třeba do pomazánky.
Předehřejte troubu na 170 stupňů, nakrájejte cca 300g rajčat na větší kusy a společně s vařenou cizrnou dejte na pekáč. Přidejte olivový olej, sůl a pepř a dejte péct na cca 30 minut
Uvařte quinou (asi jeden hrnek). Pak vše promíchejte a přidejte 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 3 stroužky česneku, sůl a pepř.