114 / 125
    Salát z quinoy s pečenými rajčaty a cizrnou
    frale
    autor

    recept je z Pravého domácího časopisu. Bylo to dobré a i Julii to moc chutnalo.
    Nejprve je třeba si uvařit cizrnu - dělám ji vždy víc a zbytek použiju třeba do pomazánky.
    Předehřejte troubu na 170 stupňů, nakrájejte cca 300g rajčat na větší kusy a společně s vařenou cizrnou dejte na pekáč. Přidejte olivový olej, sůl a pepř a dejte péct na cca 30 minut
    Uvařte quinou (asi jeden hrnek). Pak vše promíchejte a přidejte 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 3 stroužky česneku, sůl a pepř.

    13. črc 2015
    frale
    autor

    tak ještě aktualizuji:
    péct stačí 20-25 minut jinak je cizrna až moc tvrdá (křupavá)
    když se rajčata nakrájejí na čtvrtiny, tak je fajn z nich po upečení sundat slupky
    před pečením je moc dobré posypat jídlo ještě uzenou paprikou 🙂

    15. črc 2015