Miluji též bramborové knedlíky, ale nedělám je. Asi mi to přijde pracné 🙂.
@acacia když já jsem pořád ve fázy zkoušení 🙂 Takové jako mamka jsem je prostě ještě neměla. Ale ta je dělá myslím z dětské krupičky. A taky vaří brambory hodně předem - klidně večer, ráno je oloupe a nechá je ležet a pak je nastrouhá až na oběd. Hele, já z ní dostanu přesný poměr surovin a napíšu. Čas zabere to vaření brambor předem, ale pak už se jen nastrouhají na jemno, zamíchají s moukou - či něčím podobným, vytvarují se šišky a hodí do vody - vaří se cca 20 minut.
@acacia tak už to mám:
Brambory je třeba den předem uvařit (neprožívala bych to tak doslovna). 800g brambor, sůl, asi 12 vrchovatých lžic (cca 240 g ) hrubé mouky, 6 vrchovatých lžic krupice, 2 vejce, 2 lžičky octa - z toho vypracovat těsto, udělat 4 šišky a ty dát ihned (!) do vařící vody. Vařit 20-30minut a po vytáhnutí hned rozkrájet.
Jak už jsem tu psala, miluji bramborové knedlíky - ty klasické s bílou pšenicí.... tady jsem zkusila variantu dát do vařených strouhaných brambor polentu, dále jsem přidala jedno vejce a trochu rýžové mouky. Byly dobré, to jo, ale ty klasické mi pořád chutnají víc 🙂 Ale kysané zelí je taky vynález... ten seitan je tam spíš jen proto, aby se neřeklo 🙂