Deserty do alba nedávám, ale udělám výjimku, protože byl vážně moc dobrý. Opět je z tištěné kuchařky ze svatojánu, na blogu jsem obět recept nenašla. Základ jsou ale na sucho opražené ovesné vločky. Pak strouhané oříšky, trochu špaldové mouky a špetka soli. K tomu sezamový olej a javorový sirup. To se upeče a nechá vychladnout. Na vrh se dají podušená jablka na másle a celé se to zeleje pudinkem. Dělala jsem bio vanilkový, vařila jsem ho v ovesné smetaně a osladila javorovým sirupem. Posyp jsou oříšky s ovesnými vločkami. Koláč byl skvělý - sladkokyselý
Deserty do alba nedávám, ale udělám výjimku, protože byl vážně moc dobrý. Opět je z tištěné kuchařky ze svatojánu, na blogu jsem obět recept nenašla.
Základ jsou ale na sucho opražené ovesné vločky. Pak strouhané oříšky, trochu špaldové mouky a špetka soli. K tomu sezamový olej a javorový sirup. To se upeče a nechá vychladnout. Na vrh se dají podušená jablka na másle a celé se to zeleje pudinkem. Dělala jsem bio vanilkový, vařila jsem ho v ovesné smetaně a osladila javorovým sirupem. Posyp jsou oříšky s ovesnými vločkami. Koláč byl skvělý - sladkokyselý