44 / 125
    Lasagne, špenát, rajčatová omáčka, lučina a kozí sýr

    Mohu poprosit o recept?

    15. dub 2014
    frale
    autor

    @terka_85 no, to bude trochu složitější, ale pokusím se ho najít.... je to z nějakého albert časopisu 🙂.... nevím, jestli to stihnu ještě dnes, ale určitě se po něm podívám 🙂

    15. dub 2014
    frale
    autor

    @terka_85
    Tak jsem to našla, ale myslím, že jsem to dělala trošku jinak, tímto jsem se jenom inspirovala. Určitě jsem nedávala tu strouhanku a určitě těch sýrů bylo méně - o hodně... no prostě inspirace
    1 cibule
    3 stroužky česneku
    1 lžíce oliv. oleje
    300g mraženého špenátu
    350 g lučiny
    300 g smetanového sýru
    100g parmazánu
    2 lžíce petrželky
    4 lžíce strouhanky
    sůl
    pepř
    500 ml omáčky rajčatové
    12 plátků lasagní

    Troubu předehřejte na 180 stupnů
    Cibuli a česnek nasekejte najemno a obojí krátce osmahněte na oleji. Přidejte špenát, nechte ho zavadnout a míchejte dokud se neodpaří veškerá voda. Počkejte až špenát zchladne a pak jej smíchejte se sýry a petrželkou, strouhankou. Osolte a opepřete.
    Čtvrtinu rajčatové omáčky dejte na dno zapékací mísy. Lasagne mírně povařte, listy položte na pracovní plochu, na každý plát dejte kousek náplně, zarolujte ho a položte do mísy spojem na dno. Navrch dejte zbylou omáčku, posypte zbylým parmazánem a pečte 25-30 minut.

    množstsví 4-6 osob

    15. dub 2014

    Díky 🙂

    15. dub 2014