34 / 125
    Houbovo-tymiánové rizoto s pohankou - z trouby

    Recept prosím 🙂

    11. únor 2014
    frale
    autor

    @monika_havl
    30 g sušených hříbků nebo 400 g čerstvých žampionů
    2 lžíce olivového oleje
    1 malá cibule, jemně nasekaná
    2 prolisované stroužky česneku
    2 lžičky tymiánových lístků
    350 g kulatozrnné rýže na rizoto (část se dá nahradit pohank. kroupami)
    750 ml horkého zeleninového vývaru
    100 ml bílého vína (pokud čerstvé houby tak 300ml)
    hrst strouhaného parmezánu
    sůl a pepř

    1.Houby v míse přelijte 430 ml horké vody a nechte je deset minut bobtnat.
    2.Mezitím zahřejte olej ve velkém hrnci a dvě minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu smažte.
    3.Horkovzdušnou troubu zahřejte na 170 stupňů.
    4.Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a nasekejte je.
    5.Do pánve s cibulkou a česnekem přidejte houby, tymián a rýži. Důkladně promíchejte.
    6.Přelijte vodou z hub, vývarem a vínem a přiveďte k varu.
    7.Osolte, opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi 25 minut. Tekutina se musí vsáknout. Vmíchejte strouhaný parmazán a případně dochuťte (dá se přidat i máslo)

    11. únor 2014

    Děkuji 🙂

    11. únor 2014