@monika_havl
30 g sušených hříbků nebo 400 g čerstvých žampionů
2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, jemně nasekaná
2 prolisované stroužky česneku
2 lžičky tymiánových lístků
350 g kulatozrnné rýže na rizoto (část se dá nahradit pohank. kroupami)
750 ml horkého zeleninového vývaru
100 ml bílého vína (pokud čerstvé houby tak 300ml)
hrst strouhaného parmezánu
sůl a pepř
1.Houby v míse přelijte 430 ml horké vody a nechte je deset minut bobtnat.
2.Mezitím zahřejte olej ve velkém hrnci a dvě minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu smažte.
3.Horkovzdušnou troubu zahřejte na 170 stupňů.
4.Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a nasekejte je.
5.Do pánve s cibulkou a česnekem přidejte houby, tymián a rýži. Důkladně promíchejte.
6.Přelijte vodou z hub, vývarem a vínem a přiveďte k varu.
7.Osolte, opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi 25 minut. Tekutina se musí vsáknout. Vmíchejte strouhaný parmazán a případně dochuťte (dá se přidat i máslo)
Děkuji 🙂
Recept prosím 🙂