31 / 125
    Zapečené brambory se špenátem a bešamelem. Prototyp zdravého jídla to není, ale dobrota ano.

    Mohla bych poprosit o receptík?

    9. únor 2014
    frale
    autor

    @88market
    Ingredience:

    1 kg brambor, nakrájených na silné plátky
    2 cibule, jemně nakrájené
    1 lžíce oleje (např. olivový)
    ½ lžíce hladké mouky
    300 ml 12% smetany
    špetku muškátového oříšku
    250 g mraženého špenátu (i čerstvý, když není dávám Nowaco)
    2 nasekané stroužky česneku
    200 g nastrouhaného sýra
    sůl a pepř

    1.Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů. Špenát dejte rozmrazit. Plátky brambor 10 min. předvařte v mírně osolené vodě.
    2.V pánvi na oleji osmažte cibuli, ale jen krátce, aby nechytla barvu. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte smetanou a krátce povařte – omáčka zhoustne.
    3.Do zapékací formy naskládejte polovinu brambor a zalijte půlkou omáčky. Špenát položte na vrstvu brambor. Osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a česnek.
    4.Navrstvěte zbylé brambory, všechno přelijte omáčkou a zapékejte necelých třicet minut. Zhruba deset minut před koncem pečení jídlo posypte strouhaným sýrem.

    9. únor 2014

    @frale Děkuju mooooc 🙂 vypadá to jako velká dobrota 🙂

    9. únor 2014