15 / 125
    pečená zelenina, kernoto s balkánským sýrem a náš oblíbený polníček
    frale
    autor

    Pečená zelenina je luxusní věc. Je třeba hodně česneku, hodně olivového oleje, sůl a pepř. Vše promíchat a péct na cca 180 stupňů zhruba 45 minut. Výsledkem je moc dobrá, sladká zelenina. Tady je to mrkev, petržel a červená cibule. Základ je podle Hanky Zemanové

    21. led 2014

    když jsou kernoto vlastně kroupy, tak to můžu použít klasické kroupy, ne?

    11. únor 2014
    frale
    autor

    @hehena Asi by to šlo, nemám zkušnost, ale proč ne 🙂

    12. únor 2014

    @frale vypadá to stejně, ale právě netuším, jaký je v tom rozdíl, neb kernoto vůbec nemáme... mám tu kroupy různých velikostí, cizrnu, polentu, kuskus atd, ale toto ne a ani jsem netušila, že něco takového existuje... musím se mrknout asi do zdravý výživy .)

    12. únor 2014
    frale
    autor

    @hehena ve zdravé výživě to budou mít stopro. Já bych řekla, že v tom rozdíl nebude. V přípravě určitě ne, maximálně se to bude vařit jinak dlouho. Chuťově možná trochu ano a to se stejnak musí zkusit, co komu chutná 🙂

    12. únor 2014

    @hehena jestli ti to pomůže, tak můj výborně vařící švagr dělá z úplně obyčejných krup pravý "risotto"....dělá se to dýl, ale je to výborný

    15. dub 2014