recept
ingredience:
100 g sojových kostek
1 hlavička čínského zelí
olej na smažení
menší cibule
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce octa
sůl, pepř, cukr
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce worcesteru
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 velká nastrouhaná cibule
5 stroužků česneku
1 lžička chilli koření
bobkový list
sůl a pepř
1.Sojové kostky připravíme podle návodu a naložíme do marinády. Necháme v chladu odležet do druhého dne
2.Omyté čínské zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
3.Na oleji opečeme sojové kostky a přidáme krájenou cibuli.
4.Přidáme zelí a za stálého obracení opékáme asi 10 min.
5.Postupně přidáváme soj. omáčku, ocet, sůl, pepř či cukr.
Tohle je původní recept. Je třeba ochutnávat a chutit podle sebe - pokaždé to vyjde trochu jinak. A pozor na chilli, já nedávám vůbec, muž až sobě na talíř.
Hele já četla, že sója, pokud není fermentovaná, by se moc neměla... (?)
Jedno ze dvou jídel, které dělám ze sójového masa. Tajemství dobré chutě se skrývá v marinádě ve které musí být maso naloženo - nejlépe 24 hodin.