Chystáte párty nebo oslavu a chcete se před svými hosty blýsknout něčím novým, překvapivým a šokujícím? Oschlé chlebíčky a nudné brambůrky nechte ležet ve spíži a směle se pusťte do těchto vykutálených kuliček. Jsou plné křupavých kešu oříšků, roztékajícího se sýra a bylinek.
Jako první si připravte kešu oříšky. Klidně použijte i ty solené, v tom případě pak již nemusíte tolik nebo vůbec solit. Vložte je do mixéru a rozmělněte na požadovanou hrubost. My máme rádi větší kousky, které v kuličce příjemně křupnou.
Také si nastrouhejte sýr – nahrubo nebo najemno – podle chuti.
Zapněte troubu a nastavte na ní 180°C.
Ve větší míse smíchejte mleté maso, oříšky, sýr, vejce, bylinky a ochuťte solí, pepřem a chilli.
Všechny ingredience vymíchejte do kompaktní hmoty. Já si pomáhám vařečkou, můj muž se s tím nepáře a pracuje rukama.
Z hotové směsi vytvarujte kuličky velikosti sousta, asi jako jejich kokosové sestřičky Rafaello.
Položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut (zkrátka dozlatova)
Podávejte teplé spolu s různými omáčkami.
Nebo je nechte vychladnout, napíchněte je na párátko společně s kouskem sýra, kuličkou mozzaely nebo olivou a podávejte jako exklusivní jednohubku.
A komu se nechce koulet s kuličkami, uplácá klasické karbanátky a podává s máslovou bramborovou kaší.
Začni psát komentář...