evapple
21. črc 2017
1999 

Párty masové kuličky s oříšky

Chystáte párty nebo oslavu a chcete se před svými hosty blýsknout něčím novým, překvapivým a šokujícím? Oschlé chlebíčky a nudné brambůrky nechte ležet ve spíži a směle se pusťte do těchto vykutálených kuliček. Jsou plné křupavých kešu oříšků, roztékajícího se sýra a bylinek.

  • 500 gramů mletého masa (já měla krůtí)
  • 2 vejce
  • 200 gramů sýra (použila jsem cheddar)
  • 100 gramů kešu
  • hrst oblíbených bylinek (našla jsem jen sušenou bazalku)
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Jako první si připravte kešu oříšky. Klidně použijte i ty solené, v tom případě pak již nemusíte tolik nebo vůbec solit. Vložte je do mixéru a rozmělněte na požadovanou hrubost.  My máme rádi větší kousky, které v kuličce příjemně křupnou.

Také si nastrouhejte sýr – nahrubo nebo najemno – podle chuti.

Zapněte troubu a nastavte na ní 180°C.

Ve větší míse smíchejte mleté maso, oříšky, sýr, vejce, bylinky a ochuťte solí, pepřem a chilli.

Všechny ingredience vymíchejte do kompaktní hmoty. Já si pomáhám vařečkou, můj muž se s tím nepáře a pracuje rukama.

Z hotové směsi vytvarujte kuličky velikosti sousta, asi jako jejich kokosové sestřičky Rafaello.

Položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut (zkrátka dozlatova)

Podávejte teplé spolu s různými omáčkami.

Nebo je nechte vychladnout, napíchněte je na párátko společně s kouskem sýra, kuličkou mozzaely nebo olivou a podávejte jako exklusivní jednohubku.

A komu se nechce koulet s kuličkami, uplácá klasické karbanátky a podává s máslovou bramborovou kaší.

#recepty_vyziva

Začni psát komentář...

Odešli