34 / 182
    dnes vegetariánské zelné karbanátky s okvětními lístky ohnivé růže :-) synovi srdíčka chutnala víc než kolečka :-D

    romantika na talíři! 😵

    14. únor 2013

    @teofilie 😀 nějak mi to dnes vyplynulo... pustila jsem si po delší době Pět čínských tónů a ono to přes srdeční čakru zafungovalo (jako vždy) a zaparkovalo na talíři 😀

    14. únor 2013

    @andulinka já ti vlastně Pět čínských tónů doporučovala na srdeční čakru pro syna viď... jo, takže ano, funguje mi to stále... 😀 😀 se to přeneslo při vaření na talíř nějak samovolně... 😀

    14. únor 2013

    @domorodka mluvíš na mě dost čínsky 😅 Ale věřím ti! 😀

    14. únor 2013

    @teofilie 😀
    @andulinka tu jsem narychlo našla něco podobného co mám doma... a já mám takové překrásně harmonické... 😵
    http://www.youtube.com/watch?v=AR2pghnI5GA&list...

    14. únor 2013

    @teofilie
    @andulinka nebo tedy ještě tu... 😵 http://www.youtube.com/watch?v=IxwIcKOthj4
    no je tam těch odkazů více... a je to krásné slyšet vcelku... 😵 😵

    14. únor 2013

    @domorodka Domorodka, já je nenašla ☹ Mohla bys mi je prosííím poslat? A recept na karbanátky též 🙂

    14. únor 2013

    @andulinka Už koukám na odkazy 🙂 Děkuji!

    14. únor 2013

    @teofilie
    @andulinka
    no je to krása 😵 😵 mám radost, že jsem to našla na netu... 😅 jinak v CD prodejně se to, co mám jmenuje Pět čínských tónů, ale nevím autora ☹ mám to na kazetě... kdysi jsem si nahrála, když jsem připravovala čaje v čajovně 😵 je to úžasné 😵

    14. únor 2013

    @domorodka Tak to bych opravdu ani při nejlepší snaze nenašla 😀

    14. únor 2013

    @andulinka recept na karboše 😀 haha 😀 dělala jsem je poprvé, tak jestli se smíříš s receptem baj vočko... ??

    Jedna malá sklenice kysaného zelí, kde je pevného vyždímaného podílu cca 1 hrnek - propláchneme, vyždímeme
    cca půl hrnku strouhanky namočit do trochy rýžového mléka, jen aby se to trochu nacucuclo
    jedno vejce
    sůl
    koření dle chuti, dala jsem petřželku, majoránku, pepř - decentně kvůli Alimu
    půlka středně velké cibule - nakrájet na jemno
    malý stroužek česneku - na jemno rozdrtit
    a přidáváme po troškách suchou strouhanku dle konzistence, aby se to dobře tvarovalo, nerozpadalo a bylo současně měkké 😉

    srdíčka jsem tvarovala do vykrajovátka na perníčky a po vyjmutí poupravila 😉
    a smažila jsem pomalu na oleji na pánvi, aby se vejce pěkně propeklo... 🙂

    A chutnalo nám to moc 😵 vymyslela jsem si to a byly chuťově jemné 🙂
    Já totiž koupila v bioprodejně zelné karbanátky a moc mi chutnaly, tak jsem okoukla složení 😀 😀 ale tam vejce tedy nebylo tuším...
    můžeš přidat i jiné ingredience, třeba ovesné vločky... nebo i mrkev, celer, více koření, každý dle chuti 😉

    14. únor 2013

    @andulinka já tonakonec zadala v angličtině 😀 😀 five chinese tones music 😅 v češtině to vydalo něco zcela mimo... 😅

    14. únor 2013

    @andulinka jo a to zelí též ještě navíc nakrájet najemno, abys tam neměla ty dlouhé kusy... 😉

    14. únor 2013

    najemno se píše zjevně dohromady 😀 😀

    14. únor 2013

    @domorodka Nechutná to jako zelňáky, že ne? Ty totiž nemám rád. 😅 ☹ I když je to tady na jihu skoro zločin. 😀

    14. únor 2013

    @domorodka to věřím 🙂 Já tomuto moc nerozumím, ale líbí se mi to. 🙂

    14. únor 2013

    @andulinka 😅 asi nevím, čemu se říká zelňáky... ale možná to bude ono... 😀 prostě místo masa zelí a hotovo... 😅 momentálně Pražanda no... 😀 😀

    14. únor 2013

    @teofilie ty myslíš, že tomu nějak rozumím...??? 😀 ono je to spíše hezké poslechnout vcelku právě a vklidu... to pak působí úplně jinak, než se na první pohled zdá...

    14. únor 2013

    @domorodka no nevím, vypadáš na odborníka.. 😀

    15. únor 2013

    @teofilie hmm... 😀 to já jsem odborník ledatak na relax a nicnedělání u kvalitního čaje a kvalitní meditační hudby 😀 😀

    15. únor 2013

    @domorodka no vidíš, jako já! :D

    15. únor 2013

    @teofilie 😉 😀

    16. únor 2013