crejzy
1. pro 2017
2117 

Jsou těžší věci než porod

Celý život jsem se porodu bála. Máma mi už od dětství vyprávěla svůj strašlivý porod semnou a ani babička neměla veselý příběh. Během těhotenství jsem se sice taky trochu obávala jak a jestli to zvládnu, ale zároveň jsem se těšila na malého. 

Syn se narodil v 40+5 a když mi ve dvě ráno v porodnici řekli, že rodím, málem jsem štěstím vyskočila do vzduchu (kdybych nebyla o 19kg těžší ) 🙂. Kontrakce mi šly do kyčlí, což sem kupodivu zvládala, ikdyž nadruhou stranu, neměla jsem potřebu dělat hrdinku a epidural jsem si nechala dát. Porod nabral rychlost a malý byl do necelých čtyř hodin od příjezdu na světě. Na porod budu vzpomínat ráda.

Ovšem proč se můj článek jmenuje tak jak je v nadpisu? 18 dní po porodu jsem vyšla doma schody, abych malého přebalila. Po sundání plenky mě najednou extrémě vystřelovala bolest do levého spánku hlavy. Ze začátku jsem myslela, že to zas přejde, ale bolest se stupňovala. Manžel přišel domů, já mu malého předala do ruky a schoulila se na postel. Pak jsem se schoulila na zem a pak už si tolik nepamatuju. Vlastně jo, pamatuju si jak říkám manželovi "volej záchranku" pak jak záchranářům říkám " bolí mě hlava, bolí mě hlava" pak v nemocnici jak mi říkají "nehýbejte se" a nakonec "budeme vás operovat". Druhý den jsem se vzbudila na JIPce neurochirurgie s velkou jizvou přes levou stranu hlavy.  Důvod? Celý život jsem nevědomky žila s vrozenou vadou tzv. AV Malformací v mozku a právě porod (tlačení syna na svět ) mi přivolal něco, co by se podle lékařů stejně stalo, krvácení do mozku. Taky mi řekli, že jsem se znovu narodila, protože 70% lidí tento stav nepřežije a né všichni, kteří přežijí, jsou bez trvalých následků. 

Tímto článkem chci poděkovat Neurochirurgům z Vinohradské nemocnice, svému manželovi a andělům strážným, kteří určitě mysleli i na syna, který mě nyní potřebuje. Děkuju.

Nakonec chci napsat, že porodu se opravdu nemusíte bát (ani kvůli bolestem, ani kvůli tomu co píšu, protože AVM má pouze 1% populace). Porod je dojemný zážitek a na světě jsou prostě těžší věci. 

Všem budoucím maminkám držím palce,  ať mají takový porod, jaký si přejí. 

(pokud jsou v článku chyby a překlepy tak se omlouvám - píšu ve chvíli, kdy syn spí a nějak tuším, že si musím máknout, než budu zase maminkovat 🙂)

no ty bláho....tak ještěže to takhle dobře dopadlo 🙂 uff..

1. pro 2017

Skvěle napsaný! 🙂 a hlavně happy end. Tak teď už jen tu radost, co? A teda hlavně to zdraví!

1. pro 2017
crejzy
autor

@uzsezasenudim děkuju 🙂

2. pro 2017

Po x mesicich jsem si to zase precetla a brecim. Muselo to byt hrozne, jsem rada, ze jsi v poradku a muzes se naplno venovat svemu synovi. ❤ preji hodne zdravi!!!!

26. bře 2018
crejzy
autor

@leymea děkuju. Už je dobře 🙂. Taky přeju hodně zdraví, protože to je nejvíc 😉❤️

26. bře 2018

Tak hlavně hodně zdravíčka! 😉

18. kvě 2018

❤️uf... hodně zdraví ❤️🍀

18. kvě 2018

Naprosto Tě chápu, mě sice několik let po porodu našli meningeom v čelní části mozku, do týdne operace a mám tudíž druhé narozeniny, nic není důležitější než zdraví a život ostatní jsou jen prkotiny❤🍀

18. kvě 2018

Hodně zdravíčka❤️

18. kvě 2018

Sestře se stalo to stejné - 2.měsíce po porodu syna,naštěstí přežila, protože se ji to stalo večer a její manžel byl doma,bohužel u ní to nedopadlo tak dobře,je postižena na celou levou stranu těla,takže má plný invalidní důchod..9.měsiců strávila po nemocnicích a pak v Kladrubech kde ji dali dohromady a rozhýbali jí..ale žije a to je hlavní..

18. kvě 2018

❤🍀🍀🍀

18. kvě 2018
crejzy
autor

@jolcap taky to vnímám jako druhé narozeniny, každý mesic podobně jako u malého počítám kolik mi je 🙂 přeju vám hodně zdraví

@hanka.knizkova páni moc mě mrzí že to u vaší sestry dopadlo jak píšete. To ze se nebudu pravděpodobně hýbat na jednu stranu říkali manželovi než mě vzbudili, že to tak nakonec nebylo za to jsem vděčná. Vaše sestra to musela mít o tolik těžší, je mi to moc lito. Preju hodně sil a zdraví

18. kvě 2018

Preju moc zdravicka 🍀❤️

19. kvě 2018

Přeji hlavně zdraví, to se člověk opravdu musí zastavit a říct si, že je na světě mnohem horších věcí a pak alespoň neřeším prkotiny.

20. kvě 2018

Ty jo tak to si také neměla procházku růžovou zahradou hlavně že jsi v pořádku a můžeš malého vidět vyrůstat ! ❤️

11. říj 2018

No ty blaho. Přeji hodně zdravíčka a už jen samé šťastné zážitky. 😉

5. dub 2021

Začni psát komentář...

Odešli