@jzizala děkuji,ano klasika a gelove potravinarske barvyNa přípravu polevy potřebuji 1 vaječný bílek, 150-180g moučkového cukru (já osobně dávám 170g), trochu citronové šťávy a 1 lžičku solamylu nebo jiného potravinářského škrobu.
Do šlehací misky dám bílek.Pomocí síta si na bílek prosiju moučkový cukr, aby v něm nebyly žádné hrudky,Citronovou šťávu do vaření nebo pečení používám z koncentrátu. Aspoň se vyvaruji nevítaných pecek.
Do misky jednou stříknu z lahvičky citronku.Do směsi přidám jednu vrchovatou lžičku solamylu nebo jiného potravinářského škrobu.
Pomocí ručního mixéru se šlehacími metlami vyšlehám všechny suroviny do hladké a husté hmoty.Ušlehanou polevu použiji na zdobení perníčků. V chladu vydrží klidně několik hodin, jen se na jejím povrchu utvoří tužší slupka. a barvy na případné obarvení směsi dle chuti a fantazie
díky za vyčerpávající odpovědˇ,hned zítra jdu na to🙂 Nikdy se mi ta poleva nepovede dokonale,ale koukám,že přidáváte škrob, tak ten zkusím. Doma jsme vyždy dělali polevu bez něho.díky za radu,snad se mi to konečně povede.
@jzizala hlavní je šlehání a slehat a slehat...hodně zdaru 🙂
máte moc krásně nazdobené perníčky.Můžu se zeptat co je to barevné? To je klasika bílek s cukrem obarvené potravinářskou barvou?