35 / 74
    Bramborové halušky,mrkvové pyré a telecí masíčko (z koření mletý kmín a muškátový oříšek).

    vypadá to náramně : ) mňam, jak děláš ty halušky, prosím?

    21. říj 2012

    @lukava Dĕkuji. I u malého gurmána to mĕlo úspĕch 🙂 Jinak halušky dĕlám klasicky - brambory "nastrouhám" na tĕch bodcích,které jsou na jedné stranĕ struhafla,přidám polohrubou mouku dle potřeby a špetku soli (Damísek mĕl nesolené). Pak už jen uvařit ve vroucí vodĕ. Nic složitého. Nejhorší je rozmĕlnit ty brsmbory na struhadle. To je jako fitko 😀

    21. říj 2012

    @bluetweety tak jestli to drží bez vajíčka jen s tím bramborovým škrobem, super! Zkusím to se špaldovou moukou. A mixnout ty brambory nahrubo v mixéru jsi zkoušela?

    21. říj 2012

    @lukava Zkoušela. Když není čad,tak mixuju. Je to mnohem jemnĕjší struktura. My jsme konzervy zvyklé na struhadlo 🙂 Jasan,že to drží bez vajec. Je to snadný. Jo a dĕlala jsem je už i z žitný mouky. Pak polít máslem a pokapat medem a posypat drcenýma ořechama. To je potom žrádýlko 🙂

    21. říj 2012

    @bluetweety já jsem kuchyňský lenoch, asi struhadlo oželím ; ) z žitné to také drželo? to je super! ta váže méně než špaldová, tak to bude pohoda. Moc dík za tip!

    21. říj 2012

    Tak úplně nejjednodušší je ty vařené brambory rozmixovat 😀 Tak to dělám já 🙂

    21. říj 2012

    Jejda 😀 Nějak jsem si nevšimla, že jste to řešily 😀 Ach jo, jsem asi nějaká přetažená.

    21. říj 2012

    @cinky Ty dĕláš halušky z vařených brambor?? Já ze syrových 🙂

    21. říj 2012

    @bluetweety vidíš to? Byla jsem včera asi hodně mimo 😀 Halušky dělám ze syrových a šišky dělám z vařených 😀

    22. říj 2012