@lukava Dĕkuji. I u malého gurmána to mĕlo úspĕch 🙂 Jinak halušky dĕlám klasicky - brambory "nastrouhám" na tĕch bodcích,které jsou na jedné stranĕ struhafla,přidám polohrubou mouku dle potřeby a špetku soli (Damísek mĕl nesolené). Pak už jen uvařit ve vroucí vodĕ. Nic složitého. Nejhorší je rozmĕlnit ty brsmbory na struhadle. To je jako fitko 😀
@bluetweety tak jestli to drží bez vajíčka jen s tím bramborovým škrobem, super! Zkusím to se špaldovou moukou. A mixnout ty brambory nahrubo v mixéru jsi zkoušela?
@lukava Zkoušela. Když není čad,tak mixuju. Je to mnohem jemnĕjší struktura. My jsme konzervy zvyklé na struhadlo 🙂 Jasan,že to drží bez vajec. Je to snadný. Jo a dĕlala jsem je už i z žitný mouky. Pak polít máslem a pokapat medem a posypat drcenýma ořechama. To je potom žrádýlko 🙂
@bluetweety já jsem kuchyňský lenoch, asi struhadlo oželím ; ) z žitné to také drželo? to je super! ta váže méně než špaldová, tak to bude pohoda. Moc dík za tip!
Tak úplně nejjednodušší je ty vařené brambory rozmixovat 😀 Tak to dělám já 🙂
Jejda 😀 Nějak jsem si nevšimla, že jste to řešily 😀 Ach jo, jsem asi nějaká přetažená.
@cinky Ty dĕláš halušky z vařených brambor?? Já ze syrových 🙂
@bluetweety vidíš to? Byla jsem včera asi hodně mimo 😀 Halušky dělám ze syrových a šišky dělám z vařených 😀
vypadá to náramně : ) mňam, jak děláš ty halušky, prosím?