2 / 74
    Dětská verze boršče - kuřecí vývar+maso, červená řepa, pažitka, bramborek, kuskus. Obrovský úspěch.

    Do hrnce dát kuřecí maso, syrovou červenou řepu, brambory, pažitku, bobkový list, nové koření. Vařit cca hodinu a půl (dalo by se míň, ale chtěla jsem silný vývar). Část masa a zeleniny jsem rozmixovala a čát jen pomačkala vidličkou. Zdálo se mi to hodně řídké, tak jsem tam nasypala ještě trochu kuskusu a nechala dojít pod pokličkou. Musím říct, že to byla mňamka i pro dospělé 🙂

    14. črc 2012

    mňam 🙂

    14. črc 2012

    ten vypadá dobře 😵. Řepa nám pomalu pěkně roste, tak asi taky zkusíme, třeba Fífovi konečně něco zachutná🙂

    28. črc 2012

    @petapete No u nás je to jednoznačný favorit mezi obĕdy. Jak je boršč, tak vím, že na druhý den nezbude nic ;-D

    28. črc 2012

    @bluetweety to vypadá moooc dobře, nemám vůbec s vařením červené řepy zkušenost. Jaký poměr zhruba masa a řepy dáváš? A vše vaříš nakrájené na kostičky - jde mi o to aby řepa nebyla tvrdá a maso hotové či opačně? Děkuji moc za radu.

    2. srp 2012

    @tajemna30 Ahojky. No řepa je mĕkká jedna dvĕ. Já to spíš vařím déle proto,aby se alespoň trošku vyvařila chuť toho madíčks. Ono to pak krásnĕ voní. Nakrájela jsem to na takové vĕtší kusy. Fakt ta řepa je hned mĕkká. Masa dávám cca 80-100g,ale má to vždy na dva dny. Já už to mám v oku. Té zeleniny dávám tak půl kilča, ake tennáš rarášek jí za dva. Jednou dvakrát to vyzkoušíš a víš. Jinak boršč má super úspĕch. Damča by ho nejradĕji pořád.

    2. srp 2012

    @bluetweety Ahoj, děkuji ti moc za podrobné informace, ono je pravda když se řepa mi rozvaří, ničemu to vadit nebude, stejně to pro naši berušku budu mixovat, ona zase jí tak za půl, dnes 5 lžiček k obídku.

    2. srp 2012

    @bluetweety a děkuji moc za receptík, na dva dny s tím počítám také. A díky za info kolik té řepy, aspon vím že koupit cca 0,5 kg

    2. srp 2012

    Mohu se zeptat čím bych mohla nahradit kuskus kdybych to měla taky řídké? Šla by použít dětská krupice? 🙂

    11. srp 2012

    @malapeta Přesnĕ tu jsem vám chtĕla doporučit. Pokud nemáte problém s lepkem,tak si myslím,že úplnĕ v pohodĕ. Já třeba Damískovi krupičkou zahušťuji vývary 🙂

    11. srp 2012

    Děkuji 🙂 My jsme starší než vy, ale tohle jsem ještě nezkoušela a problémy s lepkem nemáme 🙂)

    11. srp 2012

    tak jsem taky zkusila a malá teda napřed baštila potom zase ne a nakonec zase ano. Nechce mi jíst vařené maso tak jsem to riskla. Ale řekla bych že úspěch.

    12. srp 2012

    Dobrý den, měla bych jen dotaz na tu červenou řepu. Už jsem jí malé vařila několikrát a i po půlhodinovm vaření ve vodě ( byla nakrájená na kostičky ) byla pořád tvrdá. Kupuju malé jako golfové míčky, že jsou prý lepší. Vy píšete, že je hned měkká tak ted nevím ☹( Díky za radu 🙂

    12. zář 2012

    @janulka21 Tak já také kupuji malé. Vařila jsem už i velkou a nebyl problém. Vařím to nakrájené na vĕtší kusy cca tři čtvrtĕ hodiny. Ona se nerozvaří úplnĕ na bláto,ale je pĕknĕ mĕkká. Zatím jsem nemĕla problém.....

    12. zář 2012

    @bluetweety Tak já nevím co dělám blbě ☹ Neosolíte jí trošku?

    17. zář 2012

    @janulka21 Ne ne, Damískovi ještĕ nic nesolím. Jo a vaříte ji pod pokličkou?

    18. zář 2012

    @bluetweety pardon, ted koukám, že je malýmu teprve rok. Pod pokličkou jí nevařím, myslíte, že by to mohlo být ono? 🙂

    18. zář 2012