Tak dobře, ganache to není, ale nechce se mi psát čokoládová pomazánka. Ganache zní líp. Sladké miluju odmalička. Rodiče to věděli a nechtěli, abych byla tlustá. Tak vznikla dobrůtka. Tajně jsem vždy smíchala máslo s kakaem a cukrem a s hrnečkem pod třičkem jsem utíkala do pokoje to rychle sníst. Nic z toho mě v podstatě nepřešlo dodnes. Jen jsem přehodnotila použití ingrediencí a vznikla z toho hlaďounká pomazánka, která elegantně vklouzne do krku, aby po spolknutí zanechala příjemný pomerančový závěr. Recept, je tradičně, ostatně jako skoro vše, co vařím, dost primitivní 🙂
Ingredience:
50g kokosového oleje 25g kakaa (mám nejraději nepražené) 25g datlového nebo agávového sirupu 2 kapky pomerančové esence (podporuju českou firmu Nobilis Tilia. Vím, že jejich esence mohu i jíst)
Postup: Vše smícháme.
Pokud byste měli kokosový olej moc studený, nezoufejte, povolí už při teplotě 27 stupňů. A co teď s tím? Já to sním hned z mističky. Pro estéty, je možné například vytvarovat kuličky a obalit v drcených mandlích. To by pak vypadalo jako na obrázku nahoře, ale to já nikdy nedám, sním to ihned po promíchání 🙂
Tak dobře, ganache to není, ale nechce se mi psát čokoládová pomazánka. Ganache zní líp. Sladké miluju odmalička. Rodiče to věděli a nechtěli, abych byla tlustá. Tak vznikla dobrůtka. Tajně jsem vždy smíchala máslo s kakaem a cukrem a s hrnečkem pod třičkem jsem utíkala do pokoje to rychle sníst. Nic z toho mě v podstatě nepřešlo dodnes. Jen jsem přehodnotila použití ingrediencí a vznikla z toho hlaďounká pomazánka, která elegantně vklouzne do krku, aby po spolknutí zanechala příjemný pomerančový závěr. Recept, je tradičně, ostatně jako skoro vše, co vařím, dost primitivní 🙂
Ingredience:
50g kokosového oleje
25g kakaa (mám nejraději nepražené)
25g datlového nebo agávového sirupu
2 kapky pomerančové esence (podporuju českou firmu Nobilis Tilia. Vím, že jejich esence mohu i jíst)
Postup:
Vše smícháme.
Pokud byste měli kokosový olej moc studený, nezoufejte, povolí už při teplotě 27 stupňů.
A co teď s tím? Já to sním hned z mističky. Pro estéty, je možné například vytvarovat kuličky a obalit v drcených mandlích. To by pak vypadalo jako na obrázku nahoře, ale to já nikdy nedám, sním to ihned po promíchání 🙂