3 / 78
    Krekry se spirulinou a řasou nori

    Začínají moje pokusy se sušičkou a krekry. Nyní mi moc chutnají spíš tenčí, křupavé a plné chuti. Tyto krekry jsou bez potřeby je čímkoli mazat. Pokud bych je upekla méně, nechaly by se ohýbat jako palačinky a výborně by mi v nich chutnala čerstvá okurka. Mňam 🙂

    Ingredience:
    1/2 hrnku namočeného hnědého lněného semínka (12 hodin)
    1/2 hrnku namočené loupané pohanky (12 hodin)

    1 cibule
    1 stroužek česneku
    1 lžička spiruliny
    1 malá cuketa
    mořská sůl
    2 listy nakrájené řasy nori

    Postup:

    Rozmixuji vše, kromě lněného semínka a nori řasy. Semínko a nori řasu přidám již do umixované směsi. Lžící tvořím placičky, které suším v sušičce dle chuti, čím déle tím křupavější 🙂

    18. únor 2015