Na Vánoce nepeču. Nejedná se o slovní hříčku, v rámci které druhým dechem dodám, protože jíme nepečený 🙂 Ale prostě nepeču, protože bych to snědla. Manžel odolá, před dcerkou to schován a v nestřežené chvíli bych se do toho s rychlostí blesku pustila já. Jojo, tak tohle znám jako své boty, a prostě ne. Ale do čokolády jsem se přece jen pustila, abych připravila malý drobný dárek, výjimečný s puncem domácí, vzhledem neprofesionální, tudíž roztomilý 🙂
Ingredience:
Co se množství týká, nechte se vést intuicí a momentální chutí. U mě tentokrát zvítězila plná čokoládová chuť s mimimem cukru a méně tuku. Jediné, co dodržuji, je jen trochu kokosového oleje, ať se mi v teple čokoláda nerozteče. Všechny ingredience jsou v raw kvalitě.
Ve vodní lázni (nad nevroucí vodou) opatrně rozpustím hmotu, máslo a olej, aby směs nepřesáhla tepletu 42 stupňů. Odstavím, přidám sirup, vanilku a sůl.
A kouzlení začíná. Teď si do čokolády můžu vložit VŠE na co mám chuť. U mě tentokrát zvítězily tyto kombinace:
- Maca prášek, a pekanové ořechy (chuť jemně do kávy) - Citronové aroma a moruše - Brusinky a drcené kakaové boby (přijemně to křupe)
A pak už stačí vybrat jen tu nejideálnější formičku, která s Vámi v tu chvíli ladí, vylít čokoládu a mlsně kroužit kolem do doby jejího ztuhnutí.
Na Vánoce nepeču. Nejedná se o slovní hříčku, v rámci které druhým dechem dodám, protože jíme nepečený 🙂 Ale prostě nepeču, protože bych to snědla. Manžel odolá, před dcerkou to schován a v nestřežené chvíli bych se do toho s rychlostí blesku pustila já. Jojo, tak tohle znám jako své boty, a prostě ne.
Ale do čokolády jsem se přece jen pustila, abych připravila malý drobný dárek, výjimečný s puncem domácí, vzhledem neprofesionální, tudíž roztomilý 🙂
Ingredience:
Co se množství týká, nechte se vést intuicí a momentální chutí. U mě tentokrát zvítězila plná čokoládová chuť s mimimem cukru a méně tuku. Jediné, co dodržuji, je jen trochu kokosového oleje, ať se mi v teple čokoláda nerozteče. Všechny ingredience jsou v raw kvalitě.
Kakaové máslo
Kakaová hmota
Práškové kakao
Kokosový olej
Agávový sirup
Vanilka (měla jsem vanilkový lusk)
Špetka soli.
Ve vodní lázni (nad nevroucí vodou) opatrně rozpustím hmotu, máslo a olej, aby směs nepřesáhla tepletu 42 stupňů. Odstavím, přidám sirup, vanilku a sůl.
A kouzlení začíná. Teď si do čokolády můžu vložit VŠE na co mám chuť. U mě tentokrát zvítězily tyto kombinace:
- Maca prášek, a pekanové ořechy (chuť jemně do kávy)
- Citronové aroma a moruše
- Brusinky a drcené kakaové boby (přijemně to křupe)
A pak už stačí vybrat jen tu nejideálnější formičku, která s Vámi v tu chvíli ladí, vylít čokoládu a mlsně kroužit kolem do doby jejího ztuhnutí.