1 / 78
    RAW ČOKOLÁDA A PRALINKY

    Na Vánoce nepeču. Nejedná se o slovní hříčku, v rámci které druhým dechem dodám, protože jíme nepečený 🙂 Ale prostě nepeču, protože bych to snědla. Manžel odolá, před dcerkou to schován a v nestřežené chvíli bych se do toho s rychlostí blesku pustila já. Jojo, tak tohle znám jako své boty, a prostě ne.
    Ale do čokolády jsem se přece jen pustila, abych připravila malý drobný dárek, výjimečný s puncem domácí, vzhledem neprofesionální, tudíž roztomilý 🙂

    Ingredience:

    Co se množství týká, nechte se vést intuicí a momentální chutí. U mě tentokrát zvítězila plná čokoládová chuť s mimimem cukru a méně tuku. Jediné, co dodržuji, je jen trochu kokosového oleje, ať se mi v teple čokoláda nerozteče. Všechny ingredience jsou v raw kvalitě.

    Kakaové máslo
    Kakaová hmota
    Práškové kakao
    Kokosový olej
    Agávový sirup
    Vanilka (měla jsem vanilkový lusk)
    Špetka soli.

    Ve vodní lázni (nad nevroucí vodou) opatrně rozpustím hmotu, máslo a olej, aby směs nepřesáhla tepletu 42 stupňů. Odstavím, přidám sirup, vanilku a sůl.

    A kouzlení začíná. Teď si do čokolády můžu vložit VŠE na co mám chuť. U mě tentokrát zvítězily tyto kombinace:

    - Maca prášek, a pekanové ořechy (chuť jemně do kávy)
    - Citronové aroma a moruše
    - Brusinky a drcené kakaové boby (přijemně to křupe)

    A pak už stačí vybrat jen tu nejideálnější formičku, která s Vámi v tu chvíli ladí, vylít čokoládu a mlsně kroužit kolem do doby jejího ztuhnutí.

    18. únor 2015