Přeposílám, je to opravdu zajímavé, hlavně to zapadá do skládanky všech alergií a jiných trápení s trávením.... Zdraví ano, ale bez jogurtů!!!!!!!!!!!!!!! – nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, víš, že jsem nesnášela Danone, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis v nomenklatuře nenajdeš, je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá - protože aby jsi mohla uvést, že to je bifi musí to mít i v den konce záruky určitou hodnotu bakterií. Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultur y a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé. U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mutací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinnost& iacut e; nepustit to do naší země.... bohužel je to tu. Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů "Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy. Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90, což je 30 % a já jsem, bohužel, mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv. Cestovatelská trombóza, různé záněty atd. Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově Jezdí tam i z Jihlavy. O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Já teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to je, a od té doby ani na jogurty chuť ZDRAVÉ JOGURTY Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1 000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém!!! Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse. Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek. Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území dnešního Bulharska nic společného. Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni. V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku. Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle. Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti. Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly. Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Proto nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého. Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze a ničíte si své zdraví - p.p.
no co říct, jestli je to pravda nebo ne to se asi nedovíme přesto. Já kupuji jogurty u kterých si myslím, že jogurtem jsou. Holandia, Olma bílí jogurt žadné jiné, danone moc nemusím obzvlášť né pro děti a to samé activia tu sem tam já, ale když jsem koukala na bílou kolik má v sobě tuku, tak dietní teda moc není. Takže nejlepší je bílí jogurt a doma ho něčím dochutit.
také jíme bílé jogurty a do nich dávám domácí marmeládu nebo ovoce ... kdo ví kdo ty komentáře pod ten článek psal ... možná právě výrobci ne populárních jogurtů ...
tak já myslím, že většina z nás už ví, že všechny sladké jogurty s rúznými příchutěmi, kuličkami a dalšimi blbostmi se nikdy nemůžou vyrovnat dobrému bílému 🙂
no ať je to hoax podle @betelgeuzz nebo ne - o potravinách a jejich kvalitně se mluví na každém rohu, ale lidi pořád budou kupovat vysočinu a rohlík.. dokud nezměníme svůj postoj k tomu, čím vyživujeme svá těla, můžeme číst podobné smysly i nesmysly dnes a denně.. já zašla k výživové poradkyni, doporučila mi fajn funkční potraviny jako pohankové vločky, quinou a podobně a čtu etikety a opravdu se zajímám o to, co jím. nejen proto, že mám na cestě miminko, ale začala jsem už předtím. Tak proč je Česko rájem potravin=odpadků??
@zoriazz já tu nechci řešit kvalitu potravin, ale šiřit nějaký mail, který obsahuje chyby a nikdo se pod něj nepodepsal, i když se v něm vydává za nějakýho experta, mi správné nepříjde. Když řešit kvalitu potravin, tak na základě blogů a webů lékařů a výživových specialistů, kteří se pod své názory umí podepsat a stát si za nimi. I těch alternativních je spousta.
Ale nic to nemění na tom, že to je opravdu hoax a některé věci, co tam píšou jsou hrozné bludy. Ale kdo není doktor, tak se v tom nevyzná, to je jasné. Samozřejmě že jogurty bez škrobu a gumy budou lepší, než se škrobem a gumou, ale to si zase každý musí přečíst na obale. Podle mě v Moskvě měli pankreatolýzu spíš z vodky, než z jogurtů😀😀 A ty Corynebacterie v mlékárenském průmyslu a následně v trombóze... To je úplné sci fi😀
Začni psát komentář...
promiň, ale dávat jako článek hoax, který koluje po mailech :-/ http://hoax.cz/hoax/nebezpecny-moderni-jogurt/