18 / 30
    Jahodový cheesecake
    batul
    autor

    Podle Apetitu 5/2015

    základ: hrnek a půl drcených máslových sušenek a tři veliké lžíce rozpuštěného másla
    uhemujeme do 23 cm vymazané formy na dort. Dáme péct na 10 min do trouby rozehřáté na 170 st.

    Náplň (upravené proti původnímu receptu): 1 mascarpone, 1 tučný tvaroh, 3 175g philadephie (dohromady kolem 900 g) 250 g cukru, vanilková esence, 4 vejce, ušlehat vše dohromady.

    Na upečený korpus nalít třetinu hmoty, na to pyré z čerstých jahod, udělat mramorování mžící. Druhé dvě třetiny hmoty. Na to lžičkou jahodové pyré, protáhnout špejlí do srdíček. Péct obalené alobalem ve vodní lázni asi hodinu. Pak nechat přes noc ztuhnout v lednici.

    10. čer 2015