@llluckaaa
Křehké těsto:
280 g mouky, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracuju na drobenku. Vlijtu 8 lžic studené vody a uhnětu těsto. Vytvaruju z něj kouli, zabalím do fólie a dám na 30 minut chladit.
Pak těsto rozválím na placku o něco větší než forma, na válečku přenesu do formy a odkrojím nevzhlední vršky. Těsto dám znovu na 20 min do lednice vychladit.
na těsto dám pečící papír a zatížím fazolemi a dám do rozpálené trouby na 200 st. na 20 min péct, po 20 minutách sundám fazole a peču ještě odkryté těsto.
Pak dám do těsta nápň: spařené a pokrájené listy čerstvého špenátu, pokrájená sušená rajčata zaleju směsí 2 vajec, smetany, pořádné hrsti nastrouhaného cheddaru, soli, pepře, čerstvého tymiánu. Peču asi 20 min při 180 st.
Madlenka měla hodně soft verzi, ale zaujalo jí hlavně sušené rajče z mého quiche, které mi vyloupla a sežrala během focení🙂
@batul Já se na quiche chystám už dlouho, ale zatím mě vždy odradila složitá příprava těsta a listovým, jak to někdo dělá, se mi nahrazovat nechce 😅 Ale takto to nevypadá zas tak náročně 🙂
Ještě, prosím tě, nemáš množství u smetany, to je přiměřeně nebo celý kelímek?
Anička mi taky pořád něco bere z talíře, ale moc si neumím představit, jak by snědla tužší těsto... Ale můžu vyzkoušet večer, mám zaděláno na pizzu 🙂
Já si právě neumí
Mmmmm, to bych si dala 😵 Byl by recept, prosím? Tu verzi se špenátem jí Madlenka?