Když jsem se dozvěděla, že mě vybrali k testování sušičky LG RC81U2AV3W, byla jsem opravdu nadšená. Kdo by také nebyl. Sušičku jsme si sami měli v plánu pořizovat, protože to neustálé sušení prádla, obzvlášť teď v zimě, bylo nekonečné a plný sušák prádla u nás v obýváku stál téměř každý den.
Zapojení sušičky bylo jednoduché. V podstatě ji jen přivezli, postavili a zapojily do zásuvky 🙂 Naštěstí máme velkou koupelnu, tak se nám tam sušička krásně vešla. Kdo má i pračku od LG, tak si může sušičku postavit na ni.
Ze sušičky jsem byla na první pohled nadšená, nejen proto, že je to skvělá věc, ale také skvěle a moderně vypadá. Jelikož jsem sušičku v životě neměla, tak jsem si pro jistotu přečetla návod. Ale celkově je ovládání velmi jednoduché a myslím si, že to zvládne každý.
Na výběr je opravdu spoustu programů na sušení. Já jsem si nejvíce oblíbila program "smíšené prádlo". Suším tedy vše dohromady od tričeka až po svetry a nejvíce se mi na tom programu líbí, že suší jen hodinu a půl, což je fakt skvělý. Ze začátku jsem nejvíce používala program "bavlna", protože jsem tomu krátkému sušení moc nevěřila :D ale od té doby, co jsem to vyzkoušela, tak suším jen na to smíšené prádlo. S výjimkou teda povlečení a ručníků, to suším na programy k tomu určené, nebo na bavlnu. Co musím teda opravdu podotknout, že ručníky ze sučičky a pouze z pračky se nedají srovnat. Ze sušičky jsou krásně měkké a nadýchané. Jinak co se týče suchosti prádla, tak já většinou suším dvě pračky najednou, protože sušička pojme až 8kg prádla a vždy je vše suché. Občas se mi teda stalo, že např. nějaká teplá mikina byla malinko vlhká, tak jsem ji jen přehodila přes židli. Také jsem se bála, že se mi nějaké oblečení ze sušičky zničí, nebo scvrkne a naštěstí se mi to nikdy nestalo.
K některým programům si také můžete ještě zvolit, zda chcete ušetřit čas, nebo energii. Já se rozhoduji podle toho, zda už je pozdě večer, nebo někam jdu. Pokud ale jdete třeba ven a nevíte, kdy se vrátíte, tak můžete k tomu navolit doplňkový program "nemačkavý" a sušička vám bude i po skončení sušení prádlo udržovat teplé, takže ho můžete vytáhnout i později. Také můžete zvolit tři úrovně sušení. Já teda volím úroveň "do skříně", protože potom je prádlo krásně rovné a už se nemusí žehlit. Samozřejmě např. košile, nebo látkové dětské pleny úplně rovné nejsou, ale jinak je prádlo opravdu nadýchané a rovné.
Co mě také překvapilo je to, že prádlo ze sušičky opravdu nádherně voní. Záleží tedy asi na tom, jaký prací prostředek používáte. Já používám Persil a prádlo mi po vyndání ze sušičky voní daleko více, než kdyby uschlo na sušáku. Světlo bubnu si můžete při sušení rozsvítit a můžete tak např. zabavit děti na nějakou dobu.
Z čeho jsem ale nadšená asi úplně nejvíc je to, že sušička opravdu perfektně vyčistí prádlo a odstraní z něho opravdu všechen prach, chlupy, vlasy, vlákna. Prádlo je tedy perfektně čisté. Sušička má duální filtr. Má také nádobku na vodu, která pojme až 8kg vody. Filtr musíte samozřejmě po každém sušení čistit a nádobku vylévat. Můžete také sušit na program přímo pro alergiky, který je vhodný třeba i na oblečení pro malé děti.
Co je také taková vychytávka, tak otevírání dvěří sušičky si můžete nastavit buď na levou, nebo na pravou stranu podle toho, jak vám to více vyhovuje.
Sušička má také wifi připojení. Můžete si do mobilu stáhnout aplikace SmartThinQ a ovládat sušičku na dálku, nebo se dívat, kolik času zbývá do konce.
Sušička má i dětsko pojistku, takže pokud máte doma nějaké malé objevitele, nemusíte se bát, že tam něco pomačkají.
Na závěr bych jen chtěla napsat, že pokud někdo váhá, zda sušičku pořídit, nebo ne, tak ji můžu všemi deseti doporučit. Sušička je můj oblíbenec v domácnosti a už si to bez ní neumím představit. Přece jen mít v jeden den prádlo oprané, suché, rovné a naskládané ve skříni, to je sen snad každé ženy.
Moc děkuji modrému koníku za skvělou příležitost 🙂
S odstupem času, kdy uz mate sušičku nějaká čas doma... ten filtr, ke kterému se běžně nedostanete a je tzv. samočistící, nedělá neplechu? To me u LG popravdě odradilo totiž... Mam u Beka 2 filtry, které si sama pokaždé vyčistím a když vidím kolik toho je i v tom druhém filtru, dodnes nechápu, co s tim Lg sušička "sama" udělá, jak ho jako vyčistí a kam putuje ten odpad pak...
@kahramana taky je taky duální filtr a k tomu se dostanu... jen má samocisteni kondenzátoru. Používám rok skoro denně a zatím jede úplně v pohodě 🙂
Začni psát komentář...
mám s dovolením otázku - kondenzátor je samočistící, že? a jde se k němu dostat ze předu?