1 / 1

    Doktorka mi řekla, že by si ty hodnoty měly být podobné, takže nejvíc vadí asi to 0,75x1,25

    11. dub 2022

    Když klikněte na ty informace tak tam jsou vysvetlivky

    11. dub 2022
    baru88
    autor

    @moncakolarova to sice ano, ale vůbec nevím co znamenají a jaká je norma…

    11. dub 2022

    Dcery výsledky v 5 letech...

    11. dub 2022

    Já teda neodpovim na otázku,ale napíšu poznatek, komentář od své kamarádky oční lékařky. Zmínila jsem de před ní právě o tomto vyšetření, které se provádí ve školce, já teda dceru první rok taky přihlásila, nechala vyšetřit, myslím, že za 200kc, ale právě po rozhovoru s kamarádkou už příště nedám.Ta se totiž až rozčertila, že tyto rádoby vyšetření nemá ráda, ve smyslu, že je provádí pouze vyškolený pracovník, který nemá/ nemusí mít zdrav. vzdělání, koupí si právě přístroj, který mu vyplivne hodnoty, předají rodičům a tím to pro ně hasne bez jakéhokoliv vysvětlení, poučení atd. A pak právě rodiče "jančí", řeší, nerozumí, bojí se, shání informace jak to teda vyšlo, objednávají děti právě už k očařum, plní ordinace.. Přitom dítě má nárok na bezplatné vyšetření,prevenci u očního normálně, nehledě na to, že prý bez rozkapani oči jsou výsledky stejně nepřesné. Ano, neříká, že to nemůže odhalit špatné vidění nebo nějaký problém, ale rozhodně mě kamarádka říkala, ať v případě pochybností o zraku dítěte jdeme rovnou k doktorovi než si tu cestu dělat takhle delší.. Jasně, je tam benefit toho, že dítě je ve školce, vidí že i ostatní děti to podstupují, dívají se myslím do takového hezkého klauna, takže je to pro ně i zábavnou formou, rodiče si ušetří jednu pochůzku s dítětem k lékaři, ale tím to tak hasne..
    Teď tady vůbec nikoho nechci hodnotit, kritizovat..jak píšu, samotné mě to nepřišlo špatné, ale když pak člověk slyší k tomu i další informace a pozadí, už o tom přemýšlím jinak a dávám kamarádce z tohoto oboru za pravdu.

    11. dub 2022

    @blanapa před 8 lety i mně oční Dr řekla to stejné 👍

    11. dub 2022

    Nám toto vyšetření pěkně kecalo. Jsou to vyhozené peníze

    12. dub 2022

    Dceři přesně toto školkové vyšetření odhalilo nesrovnalosti, kdy následně na očním diagnostikovali oční vadu. Tudíš již 3 rok brýle a asi se jich bohužel jen tak nezbaví. Do té doby by mě nenapadlo ji vzít na preventivní oční vyšetření, byla bez jakýkoliv problémů. Takže za mě to smysl má.

    12. dub 2022

    Nas prakticka pri kazde prohlidce, 3lete, 5leta... posila jeste na screening zraku a sluchu. A to oci v ordinaci zkousi, i usi. Nedelam si iluze, bude to dobry zdroj vydelku.

    12. dub 2022

    Vysledkum taky moc nerozumim. Podstatny pro me bylo info, at zajdeme na podrobnejsi vysetreni, ze bude pravdepodobne nejaka vada. Pritom bez vysetreni tomu nic nenasvedcovalo. No a nakonec ma syn 3 dioptrie.. Jsem rada, ze jsme to podstoupili, bez tohohle orientacniho vysetreni bysme vadu odhalili kdovikdy.

    12. dub 2022