Souhlasim, do testa na pizzu davam dost oleje a pak na sebe taky 😀
Když mi přijde těsto příliš lepivé, přidám mouku. A jsem zvyklá válet válečkem, takže tohle by bylo fakt řídké.
Kdyz to lepi jako prase tak pridam mouku, aby se s tim dalo nejak pracovat🤣
Nikdy se mi to nestalo. Dělám podle Apetit - základní těsto na pizzu a je vždy perfektní! Dělala jsme ho zrovna včera. Mouku používání babiččinu na kynutá těsta.
Ještě koukám, že jsi dělala kvásek ze sušeného droždí. To vůbec nedělám. Jen sušené droždí nasypu do mouky (sáček na 500g mouky) uhnětu v robotu a nechám kynout.
Málo mouky, proto se ti to lepilo, musí to být těsto aby jsi s ním mohla normálně pracovat.
na pizzu mám vždy lepivé těsto, rozvaluji válečkem potřeným oliv. olejem
Těsto na pizzu je dost hydratované, chce to dobrou mouku a pořádně vyhníst, aby se dobře uvolil lepek. Ono se zdá easy, ale má-li to být fakt dobrá pizza, je to kumšt
Musi se hnist hodně
500g hl mouky (kupujeme ramil)
1 balíček sušeného droždí
Lžičku soli
Zamíchat
2 lžíce oleje
3 dcl vody pokojové teploty
Prohnětu ručně (nejdřív jen lehce mícháme konci prstů, pak pořádně oběma rukama) pokud se lepí (vždy) tak přidávám mouku. Až mám hezky bochánek a dělají se mu bubliny nechám kynout.
U každého kynutého těsta přidám mouku ,když moc lepí
Mně se nejlíp dělá s těstem podle Kuchařky pro dceru, recept je na blogu.
Přidat hodně mouky , roztahat/roztočit a klidne na válení zase hodně mouky. Opravdu dobře propracovat.
Já si vždycky naolejuju ruce a krásně se mi to tvaruje.