1 / 1

    Já si vždycky naolejuju ruce a krásně se mi to tvaruje.

    8. bře 2022

    Souhlasim, do testa na pizzu davam dost oleje a pak na sebe taky 😀

    8. bře 2022

    Když mi přijde těsto příliš lepivé, přidám mouku. A jsem zvyklá válet válečkem, takže tohle by bylo fakt řídké.

    8. bře 2022

    Kdyz to lepi jako prase tak pridam mouku, aby se s tim dalo nejak pracovat🤣

    8. bře 2022

    Nikdy se mi to nestalo. Dělám podle Apetit - základní těsto na pizzu a je vždy perfektní! Dělala jsme ho zrovna včera. Mouku používání babiččinu na kynutá těsta.

    8. bře 2022

    Ještě koukám, že jsi dělala kvásek ze sušeného droždí. To vůbec nedělám. Jen sušené droždí nasypu do mouky (sáček na 500g mouky) uhnětu v robotu a nechám kynout.

    8. bře 2022

    Málo mouky, proto se ti to lepilo, musí to být těsto aby jsi s ním mohla normálně pracovat.

    8. bře 2022
    bakaci
    autor

    @ele_nka @domisch ježiš já jsem jelito, to mě vůbec nenapadlo. Tak aspoň dobrá rada na příště 😊. Ale i tak to chtělo asi ještě i mouku.
    @areh nemám robota, musím vše ručně 🥴

    8. bře 2022

    @bakaci u když děláš růčo, tak se sušené droždí sype do mouky a nedělá se kvásek. 😉

    8. bře 2022
    bakaci
    autor

    @areh už jsem si našla to z Apetitu, díky 👍
    @ele_nka ale hníst to pak asi musím že? Nebo stačí jen promíchat?

    8. bře 2022

    na pizzu mám vždy lepivé těsto, rozvaluji válečkem potřeným oliv. olejem

    8. bře 2022

    @bakaci tak těsto se pak hnist musí aby se spojilo, ale to je zase něco jiného.

    8. bře 2022

    Těsto na pizzu je dost hydratované, chce to dobrou mouku a pořádně vyhníst, aby se dobře uvolil lepek. Ono se zdá easy, ale má-li to být fakt dobrá pizza, je to kumšt

    8. bře 2022

    Musi se hnist hodně

    8. bře 2022

    500g hl mouky (kupujeme ramil)
    1 balíček sušeného droždí
    Lžičku soli
    Zamíchat
    2 lžíce oleje
    3 dcl vody pokojové teploty

    Prohnětu ručně (nejdřív jen lehce mícháme konci prstů, pak pořádně oběma rukama) pokud se lepí (vždy) tak přidávám mouku. Až mám hezky bochánek a dělají se mu bubliny nechám kynout.

    8. bře 2022

    U každého kynutého těsta přidám mouku ,když moc lepí

    8. bře 2022

    Mně se nejlíp dělá s těstem podle Kuchařky pro dceru, recept je na blogu.

    8. bře 2022

    Přidat hodně mouky , roztahat/roztočit a klidne na válení zase hodně mouky. Opravdu dobře propracovat.

    8. bře 2022