234 / 322
    espresso cheesecake x-)

    Mohla bych poprosit o recept, pokud to není nějaké tajemství ??? 😉 Vypadá luxusně!!! Moc děkuji 🙂

    11. lis 2013

    taky bych byla ráda za recept, vypadá parádně a kafi se můžu utlouct, v čemkoli 😀 díky...

    12. lis 2013

    Ingredience:
    150-180g máslových sušenek
    80-90 g másla
    1-2 lžíce kvalitního kakaa
    80g třtnového cukru
    1 Espresso doppio ( neboli dvojitá dávka kafe na 50-70 ml vody )
    400g čerstvého sýra
    1 vajíčko
    sušenky si nadrtíme v robotu či válečkem a spojíme s máslem a kakem. Tuto směs si natlačíme do koláčové formy a dáme zchladnou do lednice, či mrazáku. Sýr a vajíčko si spolu prošleháme a rozdělíme na půl. První půlku smícháme s cukrem rozpuštěným v espressu a druhou necháme samostatně. Na sušenkovou směs nejprve vlijeme kávovou půlku a necháme aspoň 15-20 minut v mrazáku a pote opatrně lžíci vlíváme druhou samostatnou půlku sýrové směsi a tak my nám měl vzniknou "žíháný" vršek a při rozkrojení "půlený barevný efekt" 🙂 . Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C cca 45 minut. Já dala do trouby ještě navíc pekáč s vodou by vzduch byl vlhký.

    PS: mám dortovou formu v průměru 20 cm čili je menší než klasické, tak když tak přizpůsobit tomu suroviny a dobu pečení - cheesecake je hotový když při mírném zatřepaní s formou se "zavlní" jenom prostředek koláče 🙂

    @trope
    @ivett 🙂

    12. lis 2013

    @babettaboo Moc děkuji!!! Už se těším až vyzkouším 😉

    14. lis 2013