152 / 322
    borůvkový "cheesecake" z ricotty a zakysané smetany....

    wooow, kam se muzu stavit? 😉

    20. črc 2013

    ja se taky hlasim, prosiiiim, mnam mnam!

    20. črc 2013

    Panenko marjá já se fakt jednou stavím a proste to sežeru🙂 to vypada dokonale!!

    20. črc 2013

    ooooo. No ten je 🙂

    20. črc 2013

    recept prosím,to je dokonalý

    20. črc 2013

    Hmmm...to bych si nechala líbit🙂

    20. črc 2013

    Niky!!! Upeces neco na utery?! Zase mam plnou pusu slin!!! 😀

    20. črc 2013

    @sweettweety
    @callipa
    @katy28
    @ala_ala
    @oliinka_k
    @barborapolakova děkuji moc 🙂 sněden byl za chviličku 🙂 recept hned dodám ten původní byl strašný, takže ho "vyšpekuluji" 🙂

    20. črc 2013

    @elvis12 dneska jsem zkusila upéct koláč aby ho mohla i Evča, tak snad ho bude moct 🙂 foto hned dodám 🙂

    20. črc 2013

    můžu poprosit o recepty na oba borůvkové koláče vypadají výborně hned bych si dala

    20. črc 2013

    vyzerá jak inak než luxusne 🙂

    20. črc 2013

    Ingredience:
    200g máslových sušenek ( já nahradila 100g sušenek -80g mandlí a 20g vlašských ořeců)
    80g másla - možná by stačilo i méně
    250g ricotty
    3 vejce
    130g třtinového cukru
    špetku soli
    400g zakysané smetany
    2 lžičky vanilkového extraktu
    cca 250-300 g borůvek
    1-2 lžičky želatiny
    Sušenky s ořechy ( nebo samotné sušenky) rozsekáme v mixéru a smícháme se změklým máslem. Směs namačkáme do pečícím papírem vyložené dortové formy a dáme stuhnout do lednice. Tak a teď bylo v receptu, že vyšleháme 3 vejce s cukrem do pěny a přidáme ricottu - já bych ale možná prvně vyšlehala žloutky s cukrem a poté přidala vyšleháme bílky, ricottu a vše promíchala ( ale jak chcete ) Tuto směs nalijeme na sušenkový základ a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175°C...jelikož v receptu není na kolik se má péct ani jak dlouho ( ano recept byl jaksi na dvě věci ) tak vůbec netuším jak dlouho jsem pekla, daná směs by měla ale jakoby "ztuhnout" či se "zpevnit". mezitím co se dort peče si smetanu promícháme s vanilkovým extraktem. Po upečení první vrstvy, dort vyjmeme a pomažeme smetanou a dáme ještě chvilku péct do "zpevnění" smetany. Poté vyjmeme, necháme chvilku zchladnout posypeme rovnoměrně borůvkama a "zastříkneme "panákem" želatiny 🙂

    20. črc 2013

    Už se peče 😀

    21. zář 2013

    @morgan81 tak jak dopadl ? 🙂

    23. zář 2013

    Chuťově výbornej, jen jsi mi trošku zavařila tím "nevim, jak dlouho jsem pekla" 😀 Vypadalo to už ztuhle, ale když jsem tam naložila tu smetanu, tak se mi trošku propadávala dovnitř. Korpus se trošičku rozmáčel, ale drží to všechno pohromadě a je to fakt moc dobrý, všichni chválili 🙂 Takže díky, budu tě kopírovat dál!

    23. zář 2013