Prosím jak na to?
@katka_brno já bych fritak asi ještě někde vyhrabala, ale ten olej do toho :/ ale určitě musí být lepší-krupavejsi, to bych snedla asi celej celer :
@temna30 syrovy celer nakrajet na hranolky a chviličku povařit ( cca 2min. ) v olivovem oleji rozmichat koření ( paprika, kmín, česnek, rozmaryn, jak je libo 🙂 ) a marinádou pomazat okapane hranolky a pečeme v troubě na 200C alespoň 30 minut 🙂
@tajemna30 nebo nakrájíš celer na hranolky, vrzneš do friťáku, jak jsou zlataví vyndáš a osolíš neno nakrájíš na hranolky, dáš na plech,s olejem a bylinkama, strčíš do předehřáté trouby na 200 i víc pečeš do zlatava, jemně osolíš
jaké jsou?
@svoba není to špatný 🙂 jen mi ujela ruka s kořením tak mám po tom žízeň, ale to zase nevadí pritely ten hodně kořeněné rád 🙂
@babettaboo zkusim 🙂 dík za tip!
@babettaboo muzes zkusit Tefal Actifry, tam je na kg hranolek 1 lzice oleje 🙂 mame ho uz asi 2 roky a delame v tom hranolky a pecene brambory porad 🙂 teda az budou dalsi Vanoce/narozky. neni to uplne levna hracka 🙂 Mas moc krasne album, rada se inspiruju zdravymi jidly. Dnesni styl stravovani mi moc nesedi a dobre a zdrave varit je muj sen 🙂
musím říct, že lepší jsou z friťáku, jako doma ho nemáme, ovšem ségra ano a je to nebe a dudy, napovrchu opečené a uvnitř nerozblemclé jako z trouby (i přes vysokou tepltotu jsou prostě "převařené") a za chviličku hotové, stačí pak jen okapat