Sice mám určitě jiný, ale zrovna se jím láduju 😀
taky, rebarboru mame na zahradce a miluji ji
převzato z kitchenette.cz :
Ingredience:
na náplň:
1 kg rebarbory
100 g třtinového cukru
6 lžiček maizeny (kukuřičného škrobu)
1 lžička mletého zázvoru
na drobenku:
250 g třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
špetka soli
450 g celozrnné mouky ( použila jsem celozrnnou pšeničnou)
230 g másla
na těsto:
2 velká vejce
2 žloutky
160 g zakysané smetany
4 lžičky vanilkové esence
260 g hladké mouky ( použila jsem špaldovou)
200 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
180 g másla
Náplň:
Oloupanou a nakrájenou rebarboru (na 1 cm kousky) s míchejte s cukrem, škrobem a zázvorem.
Drobenka:
Všechny ingredience na drobenku zpracujte ručně nebo robotem.
Těsto:
Rozpustím máslo, smíchám s vejci, smetanou, esencí. V druhé nádobě smíchám všechny zbývající suché ingredience a obě směsi spojím dohromady.
Vzniklé těsto rozetřu na plech, na něj rovnoměrně pokladu rebarborovou náplň a zakryji drobenkou.
Peču 45-50 minut v předehřáté troubě na 160°C. Ingredience jsou dělané na plech, já dělala z poloviční dávky do vymazané koláčové formy 🙂
@radka_b
@kokoska1408
dělám bezlepkovou verzi a většinou nevydrží dýl než dva dny a nás bolí pupky 😀
@svoba vím o čem mluvíš, furt chodím uždibovat a už se mi nafukuje břicho 😀 když ono nekousni si, když tu tak stojí chuděra samotnej 😀
@babettaboo uždibovat? co to je? my jedeme ve velkym 😀
To ti teda pěkně děkuji, s takovou se mi váha bude hýbat nahoru a ne dolů jak potřebuji 😀 Rebarbora natrhaná, zítra se jde péct 😀
@aaadus když nám se urodilo hodně rebarbory, tak se musí spracovat 😀
Musím vyzkoušet, vypadá nádherně 🙂 Rebarboru jsem ještě nikdy nejedla - včera jsem ji zrovna viděla v Lidlu, tak ji musím koupit a hned bude péct 🙂
upečeno a už ho teplý ujídám 😀
prosím o receptím🙂