Já pekla celozrnnou bublaninu a taky výborná 🙂 Tohle taky zkusím :D
@peetule84 už jsme ho snědli 🙂 bublaninu covece to znám jenom název, ale nikdy jsem nedělala na to musím mrknout 🙂
Kdybys chtěla naskenuju ti recept i s obrázkem a pošlu 🙂
@peetule84 no určitě 🙂 pošli mi na Nikolllka@seznam.cz děkuji 🙂
@babettaboo co je to pr.do peč.bez fosfátů
@brambora20 kupuju ho v DM od alnatury... je jakoby zdravější, ale jestli normálně pečete z normálního kypřícího prášku tak použijte ten 🙂
@babettaboo díky😉
@babettaboo někam jsem to založila,hned jak to najdu,tak pošlu 🙂
Ingredience:
1,5 hrnku celozrnné mouky ( použila jsem pšeničkou)
1 vajíčko
0,5 hrnku mléka
cca 100 g másla
půl pytlíčku prášku do pečiva bez fosfátů
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce javorového sirupu
5 jablek
skořice
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme cukr, mléko, vejce, změknuté máslo a vypracujeme těsto. těsto rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Dvě vypeckovaná a slupky zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se skořicí ( dle chuti - cca 2-3 lžičky ) a 1-2dcl vody dusíme do měkka. Zbylé jablka též vyjadřincujeme zbavíme slupky, nakrájíme na plátky a poskládáme na těsto. Do dušených jablek přidáme javorový sirup a rozmixujeme na kašičku, kterou potřeme vršek koláče. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.