Ingredience:
cca 400 rozkvetlých květů pampelišek
3 bio citrony
2 litry vody
1.5-2 kg cukru
květy pampelišek zbavíme stonků a pořádně propláchneme. Poté s citróny a vodou dáme vařit cca 20-30 minut a necháme 24 hodin uležet.... Po uležení přidáme cukr a opět přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.Odstavíme, nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru 🙂... v originále od petapete jsou ještě 2ks pomeranče, ale ten sem nesehnala ve kvalitě jakou bych chtěla 🙂 navíc uvádí že vařila cca 3 hodiny, mě stačila hodina , záleží asi na typu cukru - použila jsem tmavý třtinový.
Taky ho děláme, už léta.. O víkendu se na něj chystám, doufám, že na chatě ještě neodkvetly pampelišky 🙂
@morgan81 nevím čím to, já ho objevila až letos 😀
A mě se nepovedl 😀
@beli32 já ho taky musela nastavovat vodou, udělal se z nej karamelovy bonbon 🙂
Já to měla vypnout už při poslední zkoušce, ale na rady mé rádkyně jsme to tam nechala o půl hodiny déle a mám z toho víc karamel než med, ale není to zas tak hrozné. Navíc bylo půl 12 v noci, tak jsem na to už kašlala a šla raději spát 🙂
cim to ze je ruzovej? :-O
@sonica ja použivám přírodní cukr 🙂
Prosím o recept, taky se na něj o víkendu chystám. Děkuju!