77 / 322
    velice oblíbený pampeliškový med :) díky za tip petapete :)

    Prosím o recept, taky se na něj o víkendu chystám. Děkuju!

    8. kvě 2013

    Ingredience:
    cca 400 rozkvetlých květů pampelišek
    3 bio citrony
    2 litry vody
    1.5-2 kg cukru
    květy pampelišek zbavíme stonků a pořádně propláchneme. Poté s citróny a vodou dáme vařit cca 20-30 minut a necháme 24 hodin uležet.... Po uležení přidáme cukr a opět přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.Odstavíme, nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru 🙂... v originále od petapete jsou ještě 2ks pomeranče, ale ten sem nesehnala ve kvalitě jakou bych chtěla 🙂 navíc uvádí že vařila cca 3 hodiny, mě stačila hodina , záleží asi na typu cukru - použila jsem tmavý třtinový.

    @marinka

    8. kvě 2013

    Taky ho děláme, už léta.. O víkendu se na něj chystám, doufám, že na chatě ještě neodkvetly pampelišky 🙂

    8. kvě 2013

    @morgan81 nevím čím to, já ho objevila až letos 😀

    8. kvě 2013

    A mě se nepovedl 😀

    15. kvě 2013

    @beli32 já ho taky musela nastavovat vodou, udělal se z nej karamelovy bonbon 🙂

    15. kvě 2013

    Já to měla vypnout už při poslední zkoušce, ale na rady mé rádkyně jsme to tam nechala o půl hodiny déle a mám z toho víc karamel než med, ale není to zas tak hrozné. Navíc bylo půl 12 v noci, tak jsem na to už kašlala a šla raději spát 🙂

    15. kvě 2013

    cim to ze je ruzovej? :-O

    26. říj 2014

    @sonica ja použivám přírodní cukr 🙂

    26. říj 2014