mnam!recept prosim!
ingredience:
5 pevných hrušek
5 lžic medu (originál je rozmarýnového nebo levandulového) já dala javorový sirup
200 g másla
3 vejce
200 g medu
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek (http://3.bp.blogspot.com/-dcuy6eo4xoU/UHrz3fh8m...). Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo.
Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř 🙂
PS: ingredience jsou dělané na formu o průměru 28cm - já jí mám menší a tak koláč je ve skutečnosti placatější 🙂
Už se na něj těším 🙂
tak do toho jdu!
@babettaboo mňam, zkusím ho zítra udělat, když mi žaludek dovolí 😀
@babettaboo ahoj, prosim te jen dotaz - med je psany, ze se vlije do formy a potom jeste vysleha s vejci. jak teda? 2x 5 lzic medu? zitra ho vyzkousim, vypada luxusne 🙂
Ja jsem blbka, ted to ctu poradne 😀 no jo, bloncka 🙂 pardon 🙂
Děkuji za tip. Je výýýborný 🙂
Ten vypadá luxusně🙂