ingredience:
1 kondenzované mléko
2 smetany na šlehání
1 vanilkový lusk či vanilkové aroma
vše spolu vyšleháme do konzistence tuhé šlehačky, naplníme formu kterou zafolijujeme a necháme v mrazáku dokonat dokonalé dílo 🙂
jéé dáš mi recept? 🙂
bylas rychlejší, děkuju 🙂) vyzkouším 🙂
tak já bych taky libo🙂
@m_d je fakt výborná, příště zkusím dát ještě místo jedné šlehačky jeden choceňský jogurt tak uvidíme 🙂
@babettaboo Z kolika mililitrových smetan děláš ? 🙂
@babettaboo no já nad tím při venčení hafana přemýšlela a radši to nebudu riskovat, manža by se mi zase posr... :-/ má alergii na laktozu ☹ a sama to jíst nebudu 🙂))
@brambuurka z 250ml
@m_d když to se mnou nikdo nechce jíst tak si udělám verzi pro jednoho 🙂 udělej si z půlky smetany a troškou třeba piknik mléka 🙂 ale ty alergie jsou teda špatný :( :(
@babettaboo jojo, když jsme žili v zahraničí bylo to všechno jednoduchý, ale tady v ČR vůbec nemyslí na lidi s touhle alergií :-/ člověk musí vše hledat 🙂) ale asi si udělám 🙂) zítra vyrazím do obchodu 🙂)
Tak se zeptám ještě jendou naposled 😀 takže 2x 250ml ? Abych to nepohnojila 🙂
@brambuurka ano 🙂
@babettaboo děkuji a nesměj se mi 🙂 jsem jen blondýna 😀
@brambuurka vůbec se nesmeju 🙂 úplně chápu 🙂
moooc diky za recept!!dneska jsme ji udelala a uz tuhne v mrazaku 😀 akorát jsem ji upravila,rozpustila jsem do ni coko na vareni,zamichala kousky cokolady a posypala mandlema...at zije dieta 😀 😀
Nevadí, že mi manžel koupil salko? Trošku jsme to popletli.
@monad byla vyyyyborna,ale jelikož uz recept napovida je doooost nedietni,takze jsem většinu rozdala po rodine abychom to doma nejedli tolik 😀rozpustila jsme do toho celou horkou cokosku,nebyla moc tmava,ale bylo to tam citit...
@brambuurka no ja vždycky mela za to ze salko je kondenzovane mleko ne??nebo se pletu??
@eeefffaaa kondenzované mléko je tatra ne? Salko je slazené zahuštěné mléko .. tak já nevim 😀
@brambuurka aha tak ja nevim 😀 ale asi fakt ze jo 😀
@brambuurka myslím že to bude jenom víc sladký :/ nevím, zkoušela jsem to jenom z tý tatry....
musím vyzkoušet...🙂))
@babettaboo Tak uvidím, asi to bude spíš hubolep 😀
@brambuurka já to udělala ze salka a fakt to bylo dost sladký, nějak jsem myslela, že to je jedno, ale pak mi došlo, že tatra je neslazená
@terezka312 akorád jí teď jím, je to dst sladký, ale manželovi to vadit nebude 🙂
@brambuurka to je jasný, nám i tak hrozně moc chutnala, jen jsme prostě zkonstatovali, že příště ji uděláme z tatry a do toho třeba na oslazení čokoládu 🙂
@babettaboo musim se zeptat, sice budu za debila, ale...Když jsem dělala zmrzlinu prvně, povedla se a byla výborná, jenže jsem ji omylem udělala ze slazeného salka, tak byla dost sladká. Teď jsem ji dělala podruhé, už z tatry. A vůbec to nejde udělat tuhé! Jakto? Předtím jsem nalila do mísy obě šlehačky i salko a šlehala společně a krásně se to vyšlehalo. Teď jsem to udělala stejně s tatrou, ale bylo to pořád hrozně tekutý. Tak jsem to zopakovala zvlášť smetany - ztuhly a pak do toho tatru a opět je to uplně tekutý jako ta tatra (a šlehala jsem tak dlouho,aby to ztuhlo, že jsem udělala máslo 😀 ) Můžu se zeptat, jak to děláš ty?
@terezka312 no já určitě šlehala naráz, ale proč to netuhne nemám teda vubec tušení :( jedině co mě napadá je, že jsem měla tatru z lednice, ale to je možná blbost ....
@babettaboo aha, no to já měla pokojovou teplotu, tak to je možná tim, díky za radu, neházím flintu do žita 😀 ta se salkem se povedla, jen byla sladká no, tak chci zkusit i nesladkou verzi 🙂 A tatru jsi měla tu klasickou v plechovce?
@terezka312 jojo klasickou z plechovky 🙂
Tak jsem udělala manželovi k narozkám na oslavu a jen se po ní zaprášilo, jen ji asi udělám příště z necelého Salka, byla rošku sladší, ale skvělá!!!!! Díky za recepis!
@terezka312 Taky dneska zkouším,šlehám jen se z vrtulek kouří a je to pořád tekuté.....Ani ztužovač šlehačky nepomohl.Tak jsi to nalila do mrazáku takhle??Mě je to líto vylít,tak to asi zkusím.
@vanesskamay mně se to nakonec povedlo, muselo to být všechno opravdu vychlazené z lednice a místo celé tatry jsem dala půl tatry a půl salko, to ale kvůli tomu, aby to bylo trochu sladké, to by na konzistenci ale vliv mít nemělo. Stužovač jsem nedávala 🙂
@terezka312 Ale předtím jsi to zkoušela a nepovedlo se,tak se co jsi udělala s tím???mě to už tuhne v mrazáku tak,abych věděla co z toho bude 😀
@vanesskamay když to bylo tekutý, tak jsem to taky dala do mrazáku, ale bylo to hnusný, bylo v tom spousta krystalek ledu, nakonec jsme to vyhodili 😀
@terezka312 Jj,je to hnusný,teď jsem to zkoušela 😀 No nic,za pokus to stálo,ale už to zkoušet raději nebudu.Jak se znám,stejně by se mi to nepovedlo.
@vanesskamay ale když se povede, tak je výborná, fakt, už jsme ji měli snad pětkrát 😀
@babettaboo jak to děláte, že se dá zmrzlina tak pěkně nabírat? Já jsem teď dělala smetanu+banány a úplně mi to zmrzlo na kost. Jako kdyby to bylo z vody. Musela bych na to vzít sekáček ☹
mícháš nějak při mrznutí nebo jen naleješ a neřešíš??
@terezka312
@vanesskamay tak mi to taky netuhne.. ☹ a to jsem měla všechno z lednice.. zkusila jsem to strčit do lednice a snížit v ní teplotu, třeba když se to ochladí, tak to ještě půjde.. ☹
@peggy_5 nemíchám jenom jsem vrzla do mrazáku :-/
sláva!! TUHNE!!! 🙂 🙂 Holky, takže když nejde vyšlehat strčit s celou nádobou do lednice, nechat znovu vychladit a znovu zkusit!! 😉 😉
Dala bych si