Ingredience:
2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany ke šlehání
40 g cukru - já dala třtinový
1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně) - či vanilkové aroma
rostlinný olej na vytření formiček
Želatinu smícháme s 2 lžícemi vody. Formičky ( cca 125ml - 4ks ) vymažeme olejem. Smetanu společně s cukrem a vanilkou vaříme na mírném ohni s občasným promícháním a přivedeme k varu. Přidáme želatinu a ješta cca 1-2 minutky vaříme až se želatina rozpustí. Naplníme formičky a dáme chladit aspoň na 4-6 hodin do lednice..polijeme karamelem či ovocem či můžeme sníst jen tak samotný 🙂 hlavně vydržte to tuhnutí ne jako já 😀 Plastové formičky by byly myslím lepší na vyklopení, já měla skleněné.
luxusní 🙂