@styna87
ingredience:
250 ml 12% smetany
250 ml smetany ke šlehání
1 lusk vanilky, rozpůlený a vyškrábaný
4 žloutky
70 g co nejjemnějšího cukru krupice + na posypání
Všechnu smetanu a vyškrábaný lusk dám do kastrulku a na mírném ohni pomalu prohřívat těsně bod bod varu a odstavíme 🙂 Ze žloutku a cukru vyšlehám sníh do zbělení k tomu přidám ohřátou smetanu ( vyndám lusk) a prošlehám....vrátím na plotýnku a vařím cca 7minut ( krém by měl držet na zadní straně lžíce ) naplníme mističky, které dáme do pekáče nebo zapekácí mísy a naplníme vodou tak aby sahala do půlky mističek ... pečeme v předehřátě troubě na 160°C cca 25 minut ( do zpevnutí )...necháme 3 hodiny tuhnout.... pak posypat cukrem a zkaramelizovat čili udělat krustičku - bud jestli máš v troubě funkci grill, nebo nějakej plamínek a nebo jsem teď vyčetla rozpálit nad plamenem lžíci a přikládat 🙂 já to zkoušela tou funkci gril v troubě a teda nic moc - stará trouba no 😀
jo a do čokoládovýho jsem přimíchala jenom rozpuštěnou více-procentní hořkou čokoládu 🙂
v Anglii jsem to karamelizovala "plamenometem" na zapalování vařičů ...pecková věc
Prosím o osvědčený recept, Niki...🙂