ja už dělala od tebe podruhy dvojitou davku těch sušenek kulatych a jsou boži tak až dojdou uzkusim tyto 🙂
@renaticickaka Rení tyhle jsou taky boží, pulka už je ve mě 😀
mnammm já dnrska od tebe dala ty vločkové..mám te teda drobet tvrdší😀 ale to je mnaaaammmmka
@babettaboo Ahoj, tak jsem zkoušela tyto "sušu" a jsou úúúúúžasné!!!! U všech měly obr úspěch, takže moc děkuji za inspiraci... 🙂
@lucifer84 tak to mám radost 🙂
Spaldovky mely obrovsky uspech! Delala jsem z dvojite davky a uz jsou pryc;) vyzkousit tyhle- jen da se necim nahradit javorovy sirup? Je docela drahy a nechce se mi kupovat:(
@jahudka.1 Aaa moc se omlouvám, nějak jsem nezpozorovala dotaz :( bez javorovyho sirupu jsem to nezkousela, v originále je ryzovy. třeba ale jenom s medem by to určitě nebylo špatný 🙂
@babettaboo diky;) a jeste jsou lepsi ty obycky nebo tyhle s jabkama? Jsou mekci?
@jahudka.1 no mě možná o trošku víc chutnají tyto - jsou měkčí díky tomu jablku
@babettaboo tak super;) urcite se do nich jdu pustit! Jablko si strouhala najemno nebo nahruho? Aby to v tom teste nedelalo neplechu;)
@jahudka.1 já strouham nahrubo 🙂🙂🙂
Včera jsem vyzkoušela a pochválil je i přítel, díky za inspiraci 🙂
a ty vykrajovátka se kde seženou, prosím? 🙂 Děkuji!
a ta skořice - musí tam býti?
@teofilie to je klasické vykrajovatko na pernicky 🙂 koupila jsem u nás v prioru, určitěbbudou mít v obchodě s kuchyňskými potřebami 🙂 skořice nemusí být, je jenom na chut 🙂
děkuji 🙂
Nškde soudruzi z NDR udělali chybu. Těsto je děsně lepivé. Na perníčky mívám daleko tužší. Asi jsem měla moc šťavnatá jablka. Přemýšlím, co teď s tím, mouky budu muset přidat poměrně dost.
@babettaboo
můžu se zeptat jak dlouho asi vydrží? můžu je dát do plechovky a cca upéct neteřince týden před?
@eficenka týden si myslím vydrží určitě...já je skladuji ve skleněné doze s vikem 🙂
Já moc děkuji za tip, zatím nejlepší sušenky, co jsem kdy dělala, chutnají celé rodině a to je dělám bez cukru, jen javorový sirup 🙂 díííííkyyyy
@sona_sv moc děkuji 😵 at stále chutnají 🙂
zítra s prckem upečeme, už se těším, až si dáme 🙂
Testo mi prislo moc mokre, tak jsem pridavala mouku a pouzila jsem sladenku a javorovy sirup 1:1. Kazdopadne malej uz rika, susinku, susinku😉 Snad nechame neco tatinkovi. Diky za inspiraci.
@xvitk101 není vůbec zač, jsem ráda když se povedou a chutnají 😵
@babettaboo kolik toho asi tak je z tyhle davky?
@rosny plech a kousek 🙂
Chtěla bych vyzkoušet. Můžu dát místo cukru a javorovýho sirupu jen sirup agáve? Díky za radu 🙂
jsou vynorny 🙂 delala jsem s medem, protoze jsem zapomnela koupit javorovy sirup, ale i tak jsou super - az se mi vzbudi princezna, urcite je bude chtit snist vsechny 🙂
@regresa 😵
mela jsem pravdu - prvni slovo po probuzeni bylo susenka...asi je vedma, nebo mi fakt veri (rano jsem ji rikala, ze ji je upecu, az bude spat). Behem odpoledne jich mela misku a snad dvacetkrat me presvedcovala, ze ma jeste hlad...vecer sla spat s revem, protoze je videla, ale nedostala 😀 no, takze opet pochvala za recept od profesinonalni ochutnavacky a gurmanky
Od kdy by se tak mohli dávat dětem?
Ted mi v lednici odpociva testo z kila!!! mouky 😀 Snad to aspon vikend vydrzi...
@babettaboo Zkoušela jste i celozrnnou špaldovou mouku nebo jen hladkou špaldovou?
Ty musím zkusit. Vypadají úžasně.
@lucipravda já jsem je třeba dělala vždycky z celozrnné a jsou výborné 🙂
Ingredience:
250g špaldové mouky
150g nastrouhaných jablek
50g třtinového cukru
50g změklého másla
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
trošku prdopeče
Všechno zmíchame dohromady ( z jablek nevymačkáváme štávu ) a uválíme do těsta ( konzistence např. jako na perníčky ) a dáme na půl až hodinu odpočinout do lednice ve folii. Poté rozválíme na cca pul centimetru velký plát a vykrajujeme nějakej tvar. Pečeme na 180°C cca 15 minut.... když tak hlídejte mě se začali připalovat ouška 😀