@ferrari nechci na chleba už nic jiného 🙂
Lucinu mam moc rada. Jak se to teto dela hand made? Dekuji.
@bunny06 v misce smícháš 3 velké bílé jogurty s trochou soli a přendáme do cedníku vyloženého plátýnkem. Pod cedník misku, aby to mělo kam kapat a nechávám cca 24 hodin odkapat 🙂
@babettaboo a co se dá použít jako to plátýnko?
@verciiik já použila klasickou utěrku 🙂
@babettaboo hmmm tak to asi vyzkouším 🙂 a z jakýho jogurtu jsi to dělala?
@babettaboo Tak zitra jdu na to! Dekuji.
@verciiik holandii 🙂
@babettaboo a nebylo to pak kyselý?
@verciiik no mě nepřišlo, někdo ještě přidává smetanu to jsem ještě nezkousela 🙂
Já dělám se smetanou - jeden jeogurt, jednu smetanu, sůl. Druhý den si pak odebereme a dochucujeme - bylinky, česnek, paprika...Jen en jogurt musí být fakt kvalitní, esp. hustý. Ty hodně řídké jsou k ničemu...btw @babettaboo já tohle tvoje album fakt žeru 😵
@cirrusa děkuju moc 🙂 já chci zkusit příště taky bylinkovy tak to zkusím i s tou smetanou 🙂 a nezkousela jsi s česnekem ? To musím taky prubnout 🙂
@babettaboo jj, dáváme i česnek. Resp. buď česnek a bylinky, nebo jen bylinky, nebo bylinky a papriku (chilli). A hodně to používám jako základ na nějakou pomazánku - víš jak to je - co lednička dala. Narvu tam cokoliv, hlavně ať to nemusím vyhodit, to je mi vždy líto. Možná by to šlo použít i na sladko, manžel vždy šilhá v obchodě po pomazánkovém čokoládovém máslu. Mi to teda nejede, ale co bych pro něj neudělala, že jo🙂
kuš, to mělo být na tebe @babettaboo , teď to vypadá, že si píši sama se sebou 😀
@cirrusa určitě vyzkoušej a dej vědět jak chutnaly 🙂
Mila teto sikulko, moc dekuji za tip. Ono je to taaaak dobre! Udelja z jedne velke holandie na zkousku a nornalne to skoro ceke sezrala 🙂
@bunny06 je to žrave že jo? 🙂 Chci z ní zkusit udělat i cheescake, jelikož u nás v prdelakove není možný sehnat philadelphii.
Tak to bude mnamka'
Vypadá to náramně, jen mně zajímá, jak se to "skladuje" a jak dlouho to pak vydrží? Přeci jen ze tří jogurtů toho musí být hromada! 🙂
@sammaelka jo toho byla hromada, už dělávám jenom z jednoho a půlky zakysané smetany a vydrží nám to max 2 dny 🙂 tenkrát jsem z toho udělala po dvou dnech falešný cheesecake, nevím jakou to má trvanlivost :/
dělala jsem včera k večeři 🙂 +trochu zakysané smetany, mrkvičku a kedluben najemno..mňam. Dělám jen jendu dávku, neuchovávám. A dala jsem to na kapesník 😀
@babettaboo Dělám Lučinu podle tebe a už mi odkapává.Myslíš,že ji na těch 24 hodin nemám dát odkapávat do ledničky? nebo jen tak doma v teple?🙂 Děkuju za odpověď 🙂
@terisek66 ja jí nechávám v chladnu 🙂 bud v lednici a nebo když tam není místo tak ve sklepě ( ale my tam máme fakt chladno 🙂 )
@babettaboo zkuste také se šlehačkou, sice je to trošku kalorická bomba, ale stojí to ze ten požitek 🙂 Do vyšlehané šlehačky přidáte Holandii a necháte překapat - bomba! Do hotové Lučiny přidám česnek, estragon nebo medvědí česnek...
taky dělám je to dobrota