11 / 322
    domácí chléb z celozrné mouky a slunečnicovými semínky

    Kde se da najit recept? Vypada dobre 🙂

    23. únor 2013

    receptik? šup sem s nim 😀

    23. únor 2013

    3 hrnky mouky ( bíle, celozrné, jak je libo 🙂 ), 1-2 lžičky sušeného droždí, 1.5 lžičky soli. 1-2 lžičky kmínu, slunečnicová semínka ( nebo jiná semínka dle chuti, ořechy a jiné ). Vše smícháme a přidáme 1.5 hrnku vody a opět pořádně zamícháme. Nechala jsem kynou 6-7 hodin a kolem 5 hodiny jsem promíchala. Troubu předehřát na 230°C. Dát do ní pekáček i s pokličkou ( já měla kulatý skleněný ) a nechat ho pořádně nahřát at je horký. Do něho potom vyklopit těsto, přiklopit pokličkou a péct 30 minut pořád na 230°C. Pak sundat víko potřít slanou vodou a pect ještě 15 minut aby jsme měly kůrčičku 🙂 Snad je to srozumitelný 🙂
    @kateczka
    @soleikamik

    23. únor 2013

    Tak ten taky zkusím🙂

    8. bře 2013

    jeee,ten musím vyzkoušet !!!!

    8. bře 2013

    @monyliny
    @teritera holky u nás už se jinej nedělá, je fakt dobrej a vydrží dlouho vláčný 🙂 ještě chci zkusit kváskový 🙂

    8. bře 2013

    @babettaboo a to suché droždí,to je klasické to v kostce ??

    8. bře 2013

    @babettaboo teda sušené 😀

    8. bře 2013

    @teritera to jsem ještě nezkoušela s klasickým, ale určitě by to taky šlo. ja používám v pytlíčku https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn...

    8. bře 2013

    @babettaboo aha,to já ani nevím,že to existuje. Já používám vždy to klasické,ale je fakt,že kynuté těsta jsem zatím moc nedělala. Většinou dělám jen rychlovky. Máte tady v albumu super inspiraci.

    8. bře 2013

    @teritera děkuju, moc to potěší 🙂

    8. bře 2013

    @babettaboo vypadá úžasně nadýchaně...já zatím co jsem zkoušela pečivo a chléb, tak bylo takové na můj vkus hrozně hutné ☹ mám domácí pekárnu, tak zadělávám v ní, ale pak peču v troubě 🙂

    9. bře 2013

    Muzu se zeptat jaka maouka? A vodu pridavas studenou nebo vlaznou? U nektych receptu je to dulezite, proto se ptam;) a muze byt kulaty litinovy hrnec? Nemam pekacek;)

    3. dub 2013

    Byla jsem nakoupit tu mouku- meli celozrnou spaldovou, celozrnou zitnou.... A spooousty- jaka je teda nejlepsi? A hladka nebo pohruba?

    3. dub 2013

    @jahudka.1 já dávám hladkou, a je úplně jedno jakou 🙂 hodně dělám z celozrnne pšeničné. 🙂🙂 a vodu vlažnou - ne moc studenou, ne moc horkou 🙂

    3. dub 2013

    Diky;)

    3. dub 2013

    Prosim, prosim- vymazavas ten pekacek? A ty seminka hned na syrovy chleba?

    6. dub 2013

    @jahudka.1 semínka hnedkom na syrový chleba a pekacek si hodně nahrej aspoň 20 minut ve vyhraty troubě i s vikem a těsto do něj vyklop "mělo by zasycet " a nemusíš vymazavat pak jenom vyklopis 🙂

    6. dub 2013

    Super, diky moc;) jsem na to zvedava, uz mi kyne 6,5 hodiny tak na nej za chvili vlitnu;) jen nevim jestli nemam moc velkej kastrol😀 a taky doufam, ze se to v ty litine upece, ale nemam sklenenej

    6. dub 2013

    ahoj Babet, prosím ta mouka hladká a celozrnná v nějakém poměru? zkoušelas i špaldovou nebo žitnou? nebo trošku lepkové a trošku bezlepkové (mám na mysli pohankovou, kukuřičnou, jahelnou, rýžovou). Chlebík vypadá skvěle, ale ráda bych tu pšenici něčím řízla ; ú Díky za odpověď!
    @babettaboo

    3. srp 2013

    @lukava přímo tento je 1 hrnicek hladký a 2 celozrnny psenicny myslím 😀 jinak peču ještě žofku a špaldovy jsem taky určitě zkoušela...ale z bezlepkovy mohly jsem ještě nezkousela tak nevím :(

    3. srp 2013

    @babettaboo to je ten nej recept, podle něj tenhle chlebík peču už asi 2 roky 🙂, nikdy ale nezůstane, hned se sní 🙂

    3. zář 2013

    a ten pekáček se vymazává nebo se dává pečící papír? díky

    11. říj 2013

    @nikinkab ten pekáček se jenom pořádně nahřeje v troubě a pak se do něj vyklopí těsto 🙂 neznám tento zákon fyziky, ale ten chleba se k pekáčku díky tomu nepřipeče 🙂

    11. říj 2013

    ten vypadá mňámozne, o víkendu vyzkouším 🙂

    31. říj 2013

    Zkoušel jste někdo z žitné mouky?

    27. lis 2013

    @babettaboo tak jsem se navnadila tvým krásným chlebem, a mne v troubě nenaběhl a uvnitř zůstal jakoby mokřejší. mouku jsem dávala 100g bílé, 100g špaldové a 100g celozrnné pšeničné..... vůbec nevím, kde dělaám chybut. v míse to těsto vypadalo slibně....

    9. led 2014

    @vecernice tak bych ho možná pekla na menší teplotu o něco déle?

    9. led 2014

    @babettaboo no vaham, co jinak. sousedka ho vcera delala jen z bily mouky a super. jenze ja chci aspon castecne celozrnny. tak vaham, kde co zmenit, tys ho della z vetsi casti celozrnny a vypada vystavne... zkusim tu nizsi teplotu, dikh!

    9. led 2014