1 / 1

    Zrovna tohle mě nijak nepřekvapuje. V daném závodě se zpracovávají různé potraviny a prostě se někam nějaká stopa něčeho může dostat. Což je problém pro těžké alergiky. Výrobce se jen chrání před případnými problémy.

    1. črc 2024

    To je informace pro alergiky, je to téměř na všem. Jde o stopové množství!

    1. črc 2024

    Tak pokud se to vyrábí v provozu, kde se ty další suroviny také zpracovávají, tak mi to neprijde divne. Pro alergiky je to důležitá informace.

    1. črc 2024

    Slozeni ale prece tvori cukr, citronove aroma a kura. Deklarace “muze obsahovat” je tam proto, ze se to vyrabi ve stejnem zavode, na mozna i stejne vyrobni lince, ktera zpracovava ty alergeny tam uvedene a je to dulezita info pro alergiky, ze ten cukr muze mit kontaminaci techto latek.

    1. črc 2024

    Však ale to je normální....co ho na tom jakože zaujalo??

    1. črc 2024

    Taky máme v práci salát z červené řepy, co obsahuje korýše, lepek, mořské plody,vejce a ořechy. Přitom je to červená řepa s křenem

    1. črc 2024

    To je zase příspěvek 😁

    1. črc 2024

    Kolegyně z práce by třeba tohle už vůbec nesměla sníst. Pro ni se opravdu všechno dávalo zvlášť bokem. Nesměla ani drobek z pečiva co byl s lepkem. Hned by měla problémy. Díky bohu, že to tam ti výrobci píšou a možná kontaminace prostě může nastat.

    1. črc 2024

    U cukru mi to přijde normální, ale když jsem to četla na víně... 🤢

    1. črc 2024

    Přesně tento cukr kupuju do vánoček (peču jich hodně) a jeho chuť po citrónech je báječná, žádnou kůrou čerstvou ani lyofizovanou té chuťi nedosáhnu ... asi za to může ten celer a soja, nebo co to tam píší ... ale nejsem alergik, mě to neva.

    1. črc 2024

    Pokud výrobce mimo ten cukr zpracovává i jiné suroviny, tak je potřeba to na etiketu uvést. Je to kvůli alergiím.

    2. črc 2024

    Holky omlouvám se že nečakala jsem že príspevek rozpoutá takové rozhorčení, mnel to být čisto usmevný príspevek 😉 samozrejme chápu že tyhle suroviny ten cukr obsahovat nemusí jen mi to prišlo celkem vtipné, ale asi už mám hold starecký humor 😄

    2. črc 2024

    @anonymous_ka nejde o rozhořčení, ale spis o nepochopení 😉 Tohle byva přece na etiketach běžne, tak se divime, ze se nad tím někdo pozastavuje.

    2. črc 2024

    @anonymous_ka ale to není rozhořčení. Spíš údiv, co je proboha vtipného na informaci, která je velmi užitečná pro alergiky??

    2. črc 2024