M. čtvrtá fáze úvodní diety + pro mě potraviny z pozdějších fází
Mno…včera večer jsem ještě uklohnila jakousi banánovou buchtu (http://zivakultura.cz/2016/02/bananova-buchta-vzhuru-nohama/), ale nějak chlubit se není čím… jen nechápu, že am. tak jela…recept určo dobrý, ale chyba bude někde mezi troubou a mojí maličkostí…
Hm..celé dopoledne prolítané…odpoledne peru a vařím (teď moje velice oblíbená činnost:DD). Užívám si pečené zeleniny (tu fakt můžu, to bych se ujedla) a snažím se něco upéct (jakože buchtového – tahle chuť stále není uspokojená…).
Zkouším brownies z červené řepy (http://zivakultura.cz/2014/03/brownies-3x-jinak/), pouze místo kakaa tam nasypu karob (myslím, že je to vhodnější na úvodní fázi, karob není zakázán, tudíž povolen. Kakao je sice povolené, ale jen semtam na plné). Noo…a slavím úspěch! Zkouším i kokosovou verzi, lidi, to jde fakt jíst! M. je z toho celkem na větvi, a že to musí donést ochutnat do práce, prý jestli uhodnou, z čeho to je. Heh..já se snad do té řepy zamilovala…chutná mi jak fermentovaná, tak pečená, tak v buchtě:DD
Jinak žádný posun, m.příznaky neodezněly, čekám s ním…jí to stejné, co já, pouze bez kysaného zelí. Syrovátku zatím nemá, kefír dnes neměl.
PS: večer mi je cosik na zvracení…asi jsem toho zplácala víc, než jsem měla…
Jídelníček:
Ráno: zeleninový guláš, banánová buchta
Odpoledne: pečená zelenina s masem + kysané zelí
zeleninový guláš
Večer: (smažená játra) na cibulce a pórku + květákové placičky s koriandrem + kysané zelí + probiotika C.D. + olej z tresčích jater
Mezičas: banánová buchta, (Brownies z červené řepy)
Smažená játra taktéž nejsou ok pro úvodní dietu, ale pro plnou v pořádku. Pro m. jsem tu trošku jemně restovaných jater neřešila – jediná úprava, co jí. Játra v biokvalitě jsou na gaps velmi doporučovaná kvůli mnoha lehce stravitelným látkám.
Jelikož už čas pokročil od doby psaní tohoto článku a časem publikování, tak musím doplnit, že KAROB je ZAKÁZANÁ POTRAVINA na GAPS. Moje malé přehlédnutí…. Účinky při pravidelném přejídání se později dostavily…
Začni psát komentář...