anetka1701
7. kvě 2017
1102 

Jak jsme přestali třídit barevné prádlo

#test_k2r mě zastihl zcela nepřipravenou. Zpráva že jsem byla vybraná na testování došla zrovna ve chvíli, kdy jsem měla hotové velké prádlo před služební cestou a tak můj pokyn pro celou rodinu byl jasný - MUSÍTE HODNĚ ŠPINIT!! Rodina se tohoto úkolu ujala s nadšením a já mám díky tomu možnost napsat tuhle renci po kvalitním otestování a včas 🙂 

Testovat začal můj muž, já jsem v jeho započatém díle pokračovala hned po mém návratu domů. Jako první přišel na řadu Washing machine Cleaner 3in1 (čistič pračky).

Osobně jsem zvyklá jednou za čas dát do pračky (dle rady opraváře) na prací cyklus ocet a ten vždy odvede mnohem víc práce, než tento speciální čistič. Guma u bubnu zůstala špinavá, stejně jako sklo a že bych teda cítila z pračky svěží vůni, to se také říct nedá. Testování bohužel začalo zklamáním a v domě panovala velká obava z úspěchu dalšího výrobku. 

Protože se muž necítil na testování barevného prádla (má větší obavy z obarvení než já), další na řadu přišel Intensive White + Stain remover (intenzivní bílá s odstraňovačem skvrn).

Do pračky dal zašedlá trička, dětská špinavá trička co nosí do školky a prostěradla, která po mnoha a mnoha praních z dob kdy se děti učili přes noc bez plen dostali dost zabrat. Jako obrovský plus musím hodnotit to, že prádlo opravdu září, matná, zašedlá barva je pryč a prostěradla vypadají prostě skvěle. Skvrny na oblečení ale zůstali, možná trošku vybledli, ale stále tam jsou.

Tou dobou jsem se vrátila já s velkým kufrem špinavého prádla z anglie. Rozhodla jsem se udělat velký zátěžový test Colour Catcher (ubrousky proti zabarvení) a přes výrané a hlasité protesty manžela jsem prostě celý kufr vysypala do pračky, přidala pár kousků oblečení co jsem našla po bytě a pračku zapla. Výsledek byl ohromující - čisté prádlo bez jediné známky obarvení.

Do ubrousků jsem se okamžitě zamilovala a začala zběsile pobíhat po domě a sbírat další kousky prádla na další pokus. Další praní dopadlo stejně dobře a ubrousky Colour Catcher si tak vysloužili čestné místo v naší domácnosti - bez nich už totiž nedám ani pračku :o) 

Poslední z výrobků který jsem vyzkoušela byl výrobek Colour Catcher + Stain remover (ubrousky proti zabarvení s odstraňovačem skvrn). Na skvrny měl výrobek podobný efekt jako ten, co měl odstranit skvrny z bílé barvy (snažil se, ale výsledek nepřesvědčil), prádlo se ale ani navzájem nezabarvilo, což hodnotím velmi kladně :o)

A hodnocení na závěr? Bez ubrousků proti zabarvení se od této chvíle prostě neobejdu! Počet košů na prádlo se ze stávajících šesti zredukoval na pouhé tři! (na ručníky a ložní prádlo, na běžné prádlo a poslední je na mužovi košile do práce, které tvrdohlavě odmítá dávat prát s barevným prádlem). Ubrousek je malý zázrak a já ho budu odteďka doporučovat všude, kde o to bude zájem :o) Ubrousky na bílé prádlo jsou také fajn a myslím, že se i na ně najde v naší domácnosti místo. Odstraňovače skvrn a čistič pračky, bohužel, v naší domácnosti propadl a kupovat ho nebudu.

EDIT: Po napsání a zveřejnění recenze mi padl pohled na šaty mých dcer. Nádherné, proužkované šaty, které nosí jen při velmi vyjímečných příležitostech, protože nejdou prát - růžová a modrá barva na nich pouští tak, že při namočení z nich doslovy tekly barevné čůrky a měla jsem co dělat, abych je pomocí pijáku, citrnové šťávy a jedlé sody uvedla do původního stavu. Řekla jsem si "teď nebo nikdy" a dala je do pračky s ubrouskem proti zabarvení. Výsledek přikládám a myslím že není třeba komentáře - Colour Catcher (který byl při vložení do pračky stejně bílý jako proužky na šatech) to vyhrál na celé čáře.

Ubrousky jsou použitelné opakovaně nebo jen na jedno praní?

7. kvě 2017

@janakou jen na jedno praní.

7. kvě 2017

já kupuju ty DM, vychází levněji, je jich tam víc.

7. kvě 2017

Děkuji

7. kvě 2017

Já jim stejně furt nevěřím 🙂 psala jsem i jiné mamince z testování.. zajímalo by mě, jak si bude stát to samé prádlo při použití ubrousku proti obarvení a další kolo bez ubrousku.. Já totiž prádlo peru běžně dohromady. bílé s černou, červenou, světlé věci s tmavými, ručkníky atd. a nidky se mi nic neobarví...

8. kvě 2017

@evulinka27 hele já uvažovala že udělám test, ale pak jsem si řekla že mi to za ty peníze nestojí :D Myslím že u mně jsou největším důkazem ty šaty na konci - Jedna dcera jedny polila jen vodou a já to z té bílé pak dostávala asi hodinu! Normálně fakt čůrky barvy tekly z té růžové dolů...

8. kvě 2017

Od teto znacky jsem dostala vzorky ubrousku a nefungovali. Pradlo se zabarvilo i s ubrouskem v pracce

10. kvě 2017

@anetka1701 Slyšela jsem o ubrouskách už od kolegyně z práce,říkala že pere bílé s červenou a já nevěřila.Vidím,ale že zázraky se dějí,ale sama bych je asi nepoužila.Na to mám oblečení až moc ráda 🙂 No náhoda může být blbec....... Já třídím i hodně tmavé prádlo a černé,nikdy bych je neprala dohromady 🙂

10. kvě 2017

Začni psát komentář...

Odešli