anetka1701
4. lis 2018
265 

Bydlí s námi Canon Selphy

Focení je moje vášeň. Ten pocit, když přemýšlím o kompozici, hledám ten nejlepší úhel pro záběr, správnou světelnost... Když se mi pak konečně podaří, aby scéna vypadala tak, jak si představuju (což je hlavně s dětmi občas fakt náročný úkol), a já konečně mačkám spoušť, prožívám pocity opravdového nadšení. Až doteď jsem tím končila. Fotky jsem upravila, v nejlepším dala jednu nebo dvě na nějakou sociální síť a pak se občas radovala prohlížením soukromých alb. K vytištění jsem se nikdy pořádně nedostala - stále jsem na to neměla čas (morál, energii...). Když jsem potřebovala nějakou fotku vytisknout - například jako dárek - na poslední chvíli jsem pak běhala do fotolabu a fotky tiskla v automatech. Můj dům byl plný prázdných rámečků, které jsem občas koupila s tím, že je jednou zaplním. A pak do mého života vstoupil Canon Selphy a tak nějak se to všechno změnilo.

Mám hodně ráda přístroje, které jsou určeny jen pro jeden účel – myslím, že díky tomu nemusí dělat kompromisy a výsledný produkt pak vypadá bezvadně. Canon Selphy je maličká tiskárna, která funguje na principu tepelného tisku a jdou na ní vytisknout jen fotky. Na fotopapír postupně nanáší barevné fólie. Tiskne rychle, efektivně a řekla bych, že za velmi solidní cenu – jedna fotka vyjde zhruba na 7 korun (což je zhruba stejně, kolik platím za fotky v automatu). No a kvalita? Kvalita je srovnatelná. Občas mám pocit, že barva fotek není tak intenzivní, jak si přeji – hlavně některé odstíny červené mi přijdou příliš světlé a málo intenzivní, ale popravdě, já nejsem s kvalitou vytištění fotek na 100% spokojená nikdy.

Tiskárna má několik možností úpravy barvy přímo na displeji, ale tam nevidím jakoukoliv využitelnost – na tak maličkém displeji, doslova na slepo, nejde cokoliv relevantně upravit. Co se mi ale líbí, je možnost tisknout koláže. Sama o sobě si je upravuje docela pěkně (bohužel jí do toho nejde nijak zasáhnout), a je moc fajn, jen tak pro radost si vytisknout pár fotek v koláži a vzít si je třeba do práce 🙂 Nebo poslat pohledem babičce!

No, našla jsem i nějaká negativa. První je vedení kabelu vzadu za tiskárnu – je to v místě, kde prochází při tisku papír a mně se podařilo kvůli špatnému vedení kabelu pokazit první fotku. Pak se mi také stalo, že se mi několik fotek prostě nepovedlo vytisknout – tiskárna je nenačetla. Nevím proč – nepomohla změna názvu, nepomohlo přeuložení fotky... Nepomohlo nic :( Asi se naší Selphy ty fotky prostě nechtělo tisknout 🙂 Poslední negativum je, že se mi nepovedl spárovat tiskárnu s telefonem přes wifi :( A že se tu o to pokoušela banda IT expertů (bez sarkasmu).

Obecně jsem ale nadšená! Miluju značku Canon (mám už několikátou řadu zrcadlovky Canon a momentálně intenzivně šetřím na další) a miluju svojí malou Selphy. Určitě si musím pořídit i velkou Pixmu, po které už delší dobu pokukuju! Tisk je jednoduchý a rychlý. A ten pocit, když mi fotka, kterou jsem dopoledne vyfotila s dětmi v lese, vyjede večer z tiskárny a já si jí přidám na nástěnku, je naprosto úžasnej! Jediné, čeho lituju, je to, že jsem si jí nepořídila už dřív. Jestli váháte, tak doporučuju – ta tiskárna prostě stojí zato!

#test_canon2 a #recenze #zkusenosti_canonselphy

Fakt se nepovedlo sparovat pres wifi?😳 Ja jsem IT negramota a nemela jsem s tim problem🤔

4. lis 2018

@dora13 asi máme doma nějaký negativní vlny :D Nešlo... Ale je možný že to je modemem - jeden nenačetla vůbec, k druhýmu se odmítla připojit...

4. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli