Postup:
Pečlivě rukama promíchejte máslo, cukr, sušené mléko a práškový čaj.
Až získáte jednobarevnou kompaktní hmotu, vytvarujte kuličky o průměru cca 3 cm (jsou velmi sladké a větší kulička ztrácí na delikátnosti).
Můžete si těsto rozdělit na polovinu a část kuliček obalit v kokosu či pražené rýži (má jemnou nahořklou chuť, která velice dobře koresponduje se sladkou chutí). Druhou část kuliček rovnou vložte do papírových košíčků a shora ozdobte lískovým oříškem či blanšírovanou mandlí.
Tip: Neskladujte cukroví příliš dlouho. Matcha může zhořknout!
Ingredience:
10 – 15 g zeleného práškového čaje na vaření
250 g másla
200 g cukru moučky
200 g sušeného mléka
200 g strouhaného kokosu
100 g genmai (japonská pražená rýže)
lískové ořechy, mandle na ozdobu
papírové košíčky