52 / 67
    Pampeliškový med ... můj historicky první a určitě né poslední :-)
    aideen
    autor

    Recept jsem si vytvořila svůj, nechala jsem se inspirovat netem:
    Dávala jsem 1000 květů pampeliček, 2 pomeranče, 3 citrony. Pampelišky jsem propláchla, pomeranče a citrony nakrájela na kolečka, dala do hrnce, zalila 4l vody a pak cca 40 minut pomalu vařila. Poté jsem odstavila, zavřela pokličkou a nechala 24h tak. Vše jsem ocedila přes plátno, šoupla výluh zpět do hrnce, nasypala 4kg cukru a 3 lžičky kyseliny citronové. Přivedla k varu, vařila 2,5 hodiny vcelku velkým plamenem. Výsledkem je krásný, hustý a chutný med 🙂

    6. kvě 2015

    @aideen tak nejvetsi pecka bude nasbirat tech 1000 kvetu🙂

    11. kvě 2015
    aideen
    autor

    @oktarina byl to houbový koš 😊 ale udělej klidně jenom půlku 😊

    11. kvě 2015