1 / 1

    Jenže tohle uznají jen ti, co to uznat chtějí. Máme tu dva tábory a každý považuje za hrozbu něco jiného, někdo nemoc, někdo očkování.
    Mě tohle trápí u dětí, covid prodělají lehce, ale celý život pak zvýšená rizika :-/

    6. led 2022

    Mě by zajímalo, jestli budeš mít ty dlouhodobě následky z mírného Covid, pokud ho prodelas po očkováni. O tom tam nic nepíšou?

    6. led 2022

    Ikdyz jestli testovali nakažený vzorek březen až prosinec 2020, tak to ani nezkoumali. Takže to vlastně muže být i po vakcíne a jsme tam, kde jsme byli.

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @llluckaaa Nepisou, jak by taky mohli. Nejsou k tomu data, tech lidi, co jsou ockovani, prodelali po ockovani covid a zaroven bylo mozne po nekolik mesicu sledovat jejich zdravotni stav je asi pomerne malo...

    6. led 2022

    @llluckaaa Ockovani udajne chrani pred postcovidem dle studie z Izraele. Jsem to tady uz nekde sdilela jednou.

    6. led 2022

    Tak tři vakcíny do roka budou pro někoho taky s následky....a nemusí se projevit hned...bohužel....🤷...a tyhle články jsou vždy psané podle toho, na které straně barikády je autor. Nedávno jsem četla článek z Reflexu, autor Jiří X. Doležal ( nebo tak podobně, snad to nepletu) a to byl tedy masakr!!!!Ten by neočkované snad střílel, jak je zaujatý proti nim. Bylo mi z toho fakt úzko😥

    Takže hoď kamenem, kdo jsi bez viny....

    6. led 2022

    @ai30 Jj, došlo mi to, když jsem si uvědomila, v jakem období testovali. Třeba něco takoveho už běží. Ono aby to bylo vypovídající, tak to chce oba vzorky - ockovane i neockocane a stejnou variantu covidu.

    6. led 2022

    @jelenice_zavodnice no vidis a mamce postcovid ockovani zase vyvolalo 😉

    6. led 2022

    Vis co, po ockovani mohou byt tez a treba i horsi, ale to nikdo nezkouma a zkoumat nebude, takze tak...

    6. led 2022

    @klaara3 Postcovid? Ten vznikne jen po covidu. Pokud ma mamka nejake problemy, tak to budou NU z vakciny.

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @etinka Tak jestli se mas cas zaobirat kazdym narozovym clankem znamych magoru, kterym JXD uz dlouha leta je, tak to te teda ceka hezka budoucnost. JXD netoji za komentar, at uz vyblije cokoliv.

    @etinka Vakciny ale prokazane snizuji riziko nakazy a infekcnosti. Antivax nejcasteji argumentuji imaginarnimi dlouhodobymi nasledky s tim, ze se jako mladi zdravi lide boji vic vakciny, nez covidu. Covid ma ale prokazatelne mnohem vetsi pravdepodobnost zanechani dlouhodobych nasledku.

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @sowelo26 Ale zkouma, krome tisicu antivax specialistu, kteri kazdy den na zachode procitaji nejnovejsi clickbaity, je dikybohu zkoumaji i realni vedci. Jenom bohuzel nedochazi k tem zaverum, ktere by sis prala, tak mas pocit, ze se nic nedeje.

    6. led 2022

    @ai30 nezkouma, ani nemuze, na to se proti covidu neockuje jeste dost dlouho, vis, a prosim te, vubec nevis, co ja bych si prala, tak laskave nepredjimej a nesud, jo, diky

    6. led 2022

    @sowelo26 porad mam v evidenci vic těch s nasledky po covidu nez těch s nasledky po ockovani. A vic tech co jsou na tom po kovidu spatne je z rad neockovanych.

    6. led 2022

    @jijulka jenze to je tezce srovnatelne, z hlediska dlouhodobych nasledku... A z hlediska tech okamzitych nebo brzy nasledujicich, no nedivim se, kdyz mnoho lekaru NU po vakcinaci neuznava a mavne nad nima rukou nebo rikaji, ze je to vlastne normalni nebo to s tim nesouvisi... Ale to si kazdy musi srovnat sam.

    6. led 2022

    @jelenice_zavodnice to mas pravdu. U ni je to zakove sporne, spis kombinace obou veci. Prodelala tezky covid. Dlouho se z toho dostavala, bolely ji nohy, nemohla chodit. Postupne se to lepsilo, uz ji ty nohy bolely jen po delsi chuzi. Po vice jak pul roce od covidu se nechala ockovat. Po druhem ockovani se ji vratily vsechny peoblemy, ktere mela po onemocneni covidem. Jen s tim rozdílem, ze se to vubec nezlepsuje. Doktorka ji rekla, at se rozhodne uz ockovat nenecha. Otazka je, jestli ji to nekdo napise. Bohuzel je to vse takova sazka do loterie..

    6. led 2022

    Články na novinkách by už měly člověka nechat chladným, ty polemiky kolem všeho se vedou denně, ale kde je pravda se my nedozvíme. Takže bych doporučovala osobní zodpovědnost, která by měla začít u toho, že se bude každý starat sám o sebe a nehodnotit jestli je někdo idiot, protože se neočkoval a nebo je idiot, protože se očkoval.

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @sowelo26 Jake maji byt ty dlouhodobe nasledky? Ja furt nevim, co si pod tim mam predstavit.

    6. led 2022

    @ai30 no vzdyt si psala, ze se zkoumaji, takze asi vis

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @sowelo26 Bezpecnost vakcin se samozrejme zkouma neustale a nezadouci ucinky muze nahlasit kazdy sam, nemusi se spolehat na zle doktory, kteri je neuznavaji.

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @sowelo26 Nevim. Muzes mi prosim odpovedet?

    6. led 2022

    @ai30 spousta lidi nenahlasi, kdyz jim lekar tvrdi, jak to s tim nesouvisi nebo je to normalni. Proc myslis, ze je obecne takova podhlasenost? Co se nasledku tyka, klidne podobne, jako po covidu, ale vzhledem k tomu, ze to nikdo nebude zjistovat nebo se rekne, ze to s tim nesouvisi, tezko to zjistime... Ale jak pisu, kazdy si to musi srovnat sam,kazdeho vec

    6. led 2022

    A co mají dělat všichni ti, co byli nakažení ještě před možností nechat se očkovat? Já jsem na očkování původně jít chtěla, ale loni v únoru přišel covid dřív, než možnost se očkovat. Po prodělání už mi přijde vyšší riziko nechat se očkovat, protože další následky můžou být zase po očko 🤷🏻‍♀️

    6. led 2022

    @klaara3 Jo, tohle je presne to. Tezsi covid, pokud byla i hospitalizovana a pak ockovani, to je extremni imunitni reakce organizmu. Jenomze v nastavenych pravidlech to neni mozne zohlednit. Tady proste by mel lekar ktery zna stav a sam nedoporucil dalsi ockovani, vystavit i kontraindikaci. Ale zase si tim bere na triko, ze pokud by se ji neco stalo a byl v tom covid, mel by z toho problem. Je to prekerni situace a nikdo nevi co s tim.

    6. led 2022

    @sowelo26 tak mas pravdu, ze třídenní teplotu jako nasledek nepočítám. Nasledek počítám nevysvetlitelne potize vzniklé v souvislosti s ockovanim. A takový mam slovy dva.

    6. led 2022

    @ai30 nezaobírám se, náhodou jsem na článek narazila a fakt mi bylo na 🤮

    6. led 2022

    @jijulka to je smutny,to neni moc k chlubeni se, ze neuznavas nu... Ale ja nepisu o teplote,bohuzel.

    6. led 2022

    @sowelo26 vkládas mi neco co nerikam. Pisu ze to neberu jako dlouhodobý nasledek. 🤦🏼‍♀️ prosim cti poradne

    6. led 2022

    I chřipka má vliv na srdce 😉

    6. led 2022
    ai30
    autor

    @jamborka Spousta nemoci asi ma vliv na srdce, ale maloktera je tak vysoce infekcni, jako covid19.

    6. led 2022

    @jijulka ctu, neboj se...

    7. led 2022

    @jelenice_zavodnice hospitalizovana byla, covid dostala jeste kdyz zadne ockovani nebylo. Pak jsme nedockave cekali, az se otevre jeji vekova skupina, sby se mohla naockovat. Kdo mohl vedet, ze to dopadne takhle? Na protilatkach byla, ale nikde se nedoctes, nedozvis, ktera hladina je ta "spravna". Znamym po prodelani covidu doporucuji ockovat se za dva tydny. Proste odskrtnout dalsi v poradi... Mamce uz dosla sms pozvanka ke treti davce. Jak to udelame, aby ji nemusela dostat, nevim. Taky si myslim, ze ji to nikdo nenapise a s takovou se nebude moct jit "bez ockovani" ani vycurat..

    7. led 2022