@kooblich děkuju 🙂
Těsto je domácí listové:
3 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, 2 lžíce octa.
Zpracujeme těsto, na chvíli dáme do ledničky. Pak rozválíme, zdobíme, upečeme. Tohle množství je na klasický závin, vystačí to asi na 3-4 kulaté koláče, záleží na velikosti formy a výšce těsta.
Jablka oloupeme, naaranžujeme, posypeme (spíš popatláme) trochou másla, pocukrujeme a můžeme přidat skořici. Upečeme.
U zdobení jablky jsem málem zešedivěla. Já takhle normálně koláče nezdobím a nemám v tom cvik. Ještě, že se nudící se dítko dalo uplatit kousky jablek.
Chutná to podobně jako závin. Mě osobně tam chyběla vrstva nějakého krému nebo třeba pudinku. Nicméně jsem ho sežrala asi během 2 hodin 😀
Dobrou chuť! 🙂
můžu poprosit o recept? Vypadá skvěle 🙂